Najbolj pričakovani filmi – december 2023: Fantastičen zaključek leta

Zadnji mesec leta 2023 prinaša velike uspešnice. Videli bomo številne izvrstne filme, na čelu katerih so vsekakor Wonka, Ferrari in Aquaman. Manjkali ne bodo tudi drugi zanimivi naslovi.

Mesec december prinaša zanimivo filmsko ponudbo. Našlo se bo nekaj za vsakogar.

To so najbolj pričakovani filmi, ki izidejo meseca decembra 2023:

May December

Datum izida: 1.12.2023
Žanr: drama
Režija: Todd Haynes
Igrajo: Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton

Kratek opis: Film prvi dan decembra na Netflix prihaja film May December, ki je po vrhunskih kritikah na festivalu v Cannesu za rekordni znesek letošnjega festivalskega dogajanja pristal na priljubljeni pretočni platformi. V glavnih vlogah sta vedno odlični Natalie Portman in Julianne Moore, številne pa je v stranski vlogi navdušil tudi Charles Melton. O čem govori zgodba? Dvajset let po tem, ko je njuna razvpita tabloidna romanca zajela narod, zakonski par v svoj dom spusti igralko, da bi raziskala film o njuni preteklosti. Todd Haynes redko razočara, zato so naša pričakovanja zelo visoka.

Wonka

Datum izida: 6.12.2023
Žanr: družinska fantazijska pustolovščina
Režija: Paul King
Igrajo: Sally Hawkins, Jim Carter, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, Olivia Colman, Hugh Grant, Ellie White, Simon Farnaby, Timothée Chalamet, Matt Lucas

Kratek opis: Čeprav se zdi, da so Willyjeve sanje skrhane, njegovi upi niso. Posel izdelovanja čokolade je veliko težji kot se zdi in Čokokartel genija Willyja, ki se ne ustavi pred ničemer in skrbi, da bi svoje stranke obdržal zase, ne sprejema. Zahvaljujoč njegovi edinstveni in briljantni, pogosto nenavadni iznajdljivosti in pomoči nekaterih najboljših prijateljev – zlasti bistrega mladega dekleta po imenu Noodle – Willy postane bolj kot kadarkoli prej odločen uporabiti svoj talent in vztrajnost, da bi uresničil svoje sanje.

Črni petek

Datum izida: 7.12.2023
Žanr: grozljivka
Režija: Eli Roth
Igrajo: Mika Amonsen, Jenna Warren, Karen Cliche, Shailyn Griffin, Milo Manheim, Nell Verlaque, Addison Rae, Gina Gershon, Rick Hoffman, Patrick Dempsey

Kratek opis: Potem ko se izgredi na črni petek končajo s tragedijo, začne skrivnostni morilec, ki ga je navdihnil zahvalni dan, sejati grozo po Plymouthu v Massachusettsu – rojstnem kraju priljubljenega praznika. Prebivalce pobija drugega za drugim in na prvi pogled naključni maščevalni umori se kmalu izkažejo za del širšega zloveščega načrta. Bo mesto našlo morilca in preživelo praznik – ali bodo domačini postali gostje za njegovo izprijeno praznično mizo?

Aquaman in izgubljeno kraljestvo

Datum izida: 20.12.2023
Žanr: akcijska fantazijska pustolovščina
Režija: James Wan
Igrajo: Jason Momoa, Ben Affleck, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Nicole Kidman, Jani Zhao

Kratek opis: Ker prvič ni uspel premagati Aquamana, se Črni Manta, ki ga še vedno žene potreba po maščevanju očetove smrti, ne bo ustavil pred ničemer, da bi ga uničil enkrat za vselej. Tokrat je Črni Manta močnejši kot kadarkoli prej, saj poseduje moč mitskega črnega trizoba, ki sprošča starodavno in zlonamerno silo. Da bi ga premagal, se Aquaman obrne na svojega brata Orma, nekdanjega kralja Atlantide, da bi z njim sklenil malo verjetno zavezništvo. Skupaj bosta morala pozabiti na razlike med njima, če bosta želela zaščititi kraljestvo in rešiti Aquamanovo družino ter svet pred nepopravljivim uničenjem.

Maestro

Datum izida: 20.12.2023
Žanr: biografska drama
Režija: Bradley Cooper
Igrajo: Bradley Cooper, Carey Mulligan

Kratek opis: Maestro je zagotovo Netflixov film številka ena leta 2023. Pričakovanja so ekstremno visoka in prvi odzivi kritikov, ki so ga že videli, le potrjujejo to tezo. Bradley Cooper se vrača v dvojni vlogi režiserja/igralca, družbo pa mu dela vrhunska Carey Mulligan. Ta ljubezenska zgodba opisuje vseživljenjsko razmerje med dirigentom in skladateljem Leonardom Bernsteinom in igralko Felicio Montealegre Cohn Bernstein. Številni filmu napovedujejo veliko nominacij na prihajajočih oskarjih, zato ga tudi mi zelo težko pričakujemo.

Ferrari

Datum izida: 28.12.2023
Žanr: akcijska biografska drama
Režija: Michael Mann
Igrajo: Shailene Woodley, Adam Driver, Sarah Gadon, Penélope Cruz, Patrick Dempsey

Kratek opis: Biografska drama o Enzu Ferrariju, katerega priimek danes pozna ves svet, vas bo popeljala na vznemirljivo akcijsko dogodivščino, kjer boste spoznali ozadje vzpona kultnega avtomobilskega imperija. Za piko na boste dobili vpogled še v zakulisje osebnega življenja Enza Ferrarija. Film številka ena za vse ljubitelje hitrih konjičkov.

Samo ne ti

Datum izida: 28.12.2023
Žanr: romantična komedija
Režija: Will Gluck
Igrajo: Dermot Mulroney, Darren Barnet, Bryan Brown, Michelle Hurd, Rachel Griffiths, Gata, Joe Davidson, Glen Powell, Alexandra Shipp, Sydney Sweeney

Kratek opis: V komediji Samo ne ti bi lahko bila Bea (Sydney Sweeney) in Ben (Glen Powell) na prvi pogled idealen par, toda po čudovitem prvem zmenku se zgodi nekaj, kar nenadoma ohladi njuno gorečo privlačnost – dokler se usoda ne poigra z njima, ko se nepričakovano srečata na poroki v Avstraliji. In skleneta naredit, kar bi naredila vsaka zrela odrasla dvojica: pretvarjata sta, da sta par.

Ponudba v decembru je zelo dobra, zato obiščite najbližji kino in uživajte v zgodbah, ki bodo doživele svojo premiero.

Spremljajte tekoče filmsko dogajanje. Recenzije vseh aktualnih filmov in serij ter s tem povezane novicelestvice in kolumne najdete na naši spletni strani in na naših socialnih omrežjih.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih