Najbolj pričakovane premiere 80. festivala v Benetkah

Vse letošnje stavke v filmski industriji niso uspele zaustaviti 80. Beneškega filmskega festivala, ki bo gostil številne izjemne premiere in globalne filmske zvezde. Za zdaj se je zgolj film Challengers režiserja Luca Guadagnina umaknil iz festivala, a na programu je uspelo organizatorjem obdržati številna odmevna imena in naslove.

Priscilla

priscilla

Sofia Coppola se po rahlem razočaranju filma On the Rocks vrača s filmom Priscilla, ki bo predstavil bivšo ženo pokojnega ameriškega pevca Elvisa Presleyja. V javnosti je režiserka že doživela nasprotovanja, a najbolj pomembno je to, da je Priscilla Presley dala zeleno luč. V filmu bomo zagotovo videli tudi kralja rokenrola Elvisa in njuno burno zvezo.

The Killer

fincher the killer

Pred kratkim smo dobili napovednik za novi film izjemnega režiserja Davida Fincherja, ki nas je že navduševal s filmi, kot so Sedem, Klub golih pesti, Ni je več, Socialno omrežje in s številnimi drugimi. Uspešna je bila tudi njegova Netflix serija Mindhunters, ki je preiskovala in iskala razumevanje pri serijskih morilcih. Tokrat se bo s hladnokrvnim morilcem, ki ga bo igral Michael Fassbender, vrnil na Netflix s filmom The Killer. Pričakovanja za film so postavljena zelo visoko.

Evil Does Not Exist

evil does not exist

Režiser Ryusuke Hamaguchi je leta 2021 osupnil javnost s kar dvema filmoma. Prvi je bil Wheel of Fortune and Fantasy, ki je bil odličen, a svoj vrh je dosegel s filmom Drive My Car, ki je premiero doživel na veličastnem filmskem festivalu v Cannesu in na oskarjih odnesel domov nagrado za najboljši tujejezični film. Sedaj se bo predstavil še v Benetkah, kjer bo predstavil svoj najnovejši film, v katerem bo predstavil konflikt med naravo in industrijsko proizvodnjo.

Poor Things

Kralj bizarnih filmov Yorgos Lanthimos se je ponovno združil z Emmo Stone za ambiciozen znanstveno-fantastični film Poor Things. Zaradi stavke bo Poor Things imel daljše festivalsko obdobje, saj so pričakovali izid teden dni po beneškem filmskem festivalu, a so sedaj vse skupaj premaknili. Transportirali se bomo v 19. stoletje, kjer vas bo marsikaj v zgodbi spominjalo na znano zgodbo Frankensteina.

Ferrari

ferrari

Ni boljšega filmskega festivala za film Ferrari, kot je Biennale. V filmu bo legendarnega Enza Ferrarija upodobil Adam Driver. Lauro Dominico Garello, ženo Enza, pa bo upodobila vse bolj sveža Penelope Cruz, ki je pred kratkim imela kar nekaj uspešnih evropskih filmov. Zgodbo bo predstavil režiser Michael Mann, ki je znan po svojih akcijskih uspešnicah Vročica, Posledice, Miami Vice in številnih drugih, zato verjamemo, da bodo odlični temelji prispevali k še bolj izvrstnemu filmu.

Poiščite nas na družbenih omrežjih