Nadaljevanje filma Dune prestavljeno!

Eden od najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta, nadaljevanje ZF epskega spektakla Dune v režiji Denisa Villeneuveja, bo premiero doživel šele prihodnje leto.

Film z naslovom Dune: Part Two, v katerem bodo med drugim znova zaigrali Timothee Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem in Josh Brolin, igralski ekipi pa se bodo še pridružili Florence Pugh, Austin Butler in veteran Christopher Walken, bi moral luč sveta ugledati novembra letos, vendar je preimera filma sedaj prestavljena na marec 2024. 

Četudi je novica mnoge oboževalce filma razočarala, pa je vsej prej kot nepričakovana; zaradi vse bolj zaostrene situacije pri stavki hollywoodskih scenaristov in igralcev so bile dosedaj ustavljene že mnoge filmske produkcije, primere dokončanih filmov pa prestavljena za nekaj mesecev ali pa v nekaterih primerih celo za nedoločen čas. Ker v času stavke igralci ne sodelujejo pri promociji filmov in se ne udeležujejo njihovih premier, je razumljivo, da filmskim studijem odsotnost igralskih zvezd predstavlja preveliko finančno tveganje. 

Dune: Part Two pa ni edina “žrtev” scenaristične stavke; studio Sony je že iz koledarja začasno izbrisal izide filmov kot so stripovski spektakel Kraven the Hunter, ter nadaljevanji uspešnic Spider Man: Beyond the Spider-Verse in Izganjalci duhov: Zapuščina. 

Poiščite nas na družbenih omrežjih