Mojstrovina Dune, neverjetna Kristen Stewart in skrivnostni Edgar Wright

Beneški filmski festival je v polnem teku. Istočasno poteka tudi filmski festival Telluride. Premiero so doživeli že številni težko pričakovani filmi in imamo prve odzive. Dune: peščeni planet je večinoma upravičil visoka pričakovanja. Kristen Stewart se je uspešno prelevila v princeso Diano. Edgar Wright pa prosi, da gledalci ne razkrijejo razpleta njegovega filma Last Night in Soho.

Dune je mojstrovina

V zadnjih dneh je za največ odzivov poskrbel težko pričakovani film Dune: peščeni planet, režiserja Denisa Villeneuva. Velika večina filmske stroke se strinja, da je izpolnil visoka pričakovanja. Najdejo se seveda tudi nekateri, ki jih film ni prepričal, a so jih preglasili pozitivni odzivi. Nekateri so šli tako daleč, da ga primerjajo z Gospodarjem prstanov.

Film na velika platna v Sloveniji prihaja v drugi polovici oktobra. Ogled je absolutno obvezen.

Kristen Stewart uspešno stopila v velike čevlje

Izbira Kristen Stewart za upodobitev princese Diane v prihajajočem filmu Spencer je precej razdvajala. Nekateri so menili, da ji igralka ni dovolj podobna, spet drugi so bili prepričani, da bo navdušila. Zdi se, da ji je uspelo slednje. Oskar nominacija zagotovljena?

Spencer na velika platna v Sloveniji prihaja v začetku novembra. Komaj čakamo.

Edgar Wright prosi za diskretnost

Znani režiser Edgar Wright je v Benetkah premierno predvajal svojo najnovejšo uspešnico Last Night in Soho. Ker je film ovit v tančico skrivnosti, je režiser v uradni izjavi prosil vse, ki si bodo film ogledali, da ne razkrijejo razpleta zgodbe in s tem ne pokvarijo filmske izkušnje ostalim, ki te možnosti še niso imeli.

Last Night in Soho bo za ogled v Sloveniji na voljo konec oktobra. Do takrat pa ššššš.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih