MARVEL – Začetek faze 4

Po zgodovinskem uspehu filma Avengers: Endgame so vsi ljubitelji Marvel filmov že nestrpno čakali, kaj bo ponudila četrta faza franšize. Če so v prvi fazi in svojih začetkih polagali temelje, so v drugi in tretji fazi potrdili status najbolj popularne in dobičkonosne filmske franšize vseh časov. Vprašanje številka ena je bilo kako se lahko Marvel še naprej razvija in ustvarja megalomanske dobičke, hkrati pa za to ne žrtvuje kvalitete?

Napoved četrte faze

Poleti 2019 na Comic-Conu je Marvel napel mišice in razkril načrt za četrto fazo. Svoj samostojni film bo končno dobila tudi Black Widow. Poleg tega bomo lahko videli še prvence Eternals in Shang-Chi ter nadaljevanja Spider-Mana, Doctor Stranga, Black Pantherja, Thora, Captain Marvel, Ant-Mana in Guardians of the Galaxy. Da pa med čakanjem na filme ne pozabimo na vsem znane superjunake, bo Disney na svoji platformi Disney+ izdal še TV serije WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, What if in Hawkeye.

WandaVision rešuje Marvel

Tudi Marvelu včasih ne gre vse kot po maslu. Svetovna pandemija ter posledično zaprtje kinodvoran je Marvelu namreč obrnila vse načrte na glavo. Vsi filmi so bili prestavljeni v leto 2021, zato je nekoliko presenetljivo breme zagona četrte faze padlo ravno na TV serijo WandaVision. Šušljalo se je sicer, da je serija izredno atipična, inovativna in kreativna. Pred tem je bilo tudi nekaj strahu pred tem ali bosta obrobna lika iz prejšnjih filmov (Wanda Maximoff in Vision) v WandaVisionu sploh bila sposobna na hrbtu nositi celotno franšizo.

Vendar je Disney z WandaVision udaril žebljico na glavico. Še enkrat več so dokazali, da imajo najboljše kreativce. Serija je postala izredna uspešnica, hkrati pa projekt velja za enega najbolj drznih v zadnjem času. S to serijo so namreč popolnoma na glavo postavili zgodbe o superjunakih in način pripovedovanja, obenem pa so v svojem stilu pustili odprtih še veliko stvari in nas razdražili z namigi. Njihov resničen pomen bomo videli šele v naslednjih projektih.

The Falcon and the Winter Soldier prevzemata štafeto

Marvel ne počiva in štafeto je že prevzela serija The Falcon and the Winter Soldier. Dogajanje se nadaljuje takoj po zaključku Avengers: Endgame in se osredotoča na zgodbi Sama Wilsona in Bucky Barnesa. Tudi omenjena lika sta v filmih igrala obrobni vlogi, zato je zanimivo videti več o njuni zgodbi in izzivih, s katerimi se soočata. Hkrati serija predstavi novega Captain America. Do konca prve sezone sta še dve epizodi in zanimivo bo videti v katerih rokah bo končal znameniti ščit iz vibraniuma.

Black Widow prvi film po dveh letih

V juliju na velika platna prihaja tudi prvi film četrte faze, Black Widow. Scarlett Johansson bo najbrž še zadnjič upodobila ikoničen lik, kar so mnogi ljubitelji že vrsto let zahtevali. Videli bomo njeno izvirno zgodbo in kako je postala del ekipe Avengers.

Marvel ostaja številka ena

Kljub vsem izzivom, je Marvel ohranil status številke ena v popkulturi. Vakuuma, ki je nastal v letu 2020 ni zares uspelo zapolniti nikomur. Iste obete lahko pričakujemo tudi v 2021, ko se odprejo kinodvorane po celem svetu, saj je Disney v zadnjih petih letih tradicionalno najbolj dobičkonosen filmski studio. Ogromno so zaslužili tudi z naročninami na Disney+, kjer izdajajo svoje TV serije, saj naj bi imeli že slabih 100 milijonov naročnikov. V času, ko so skoraj vsepovsod zaprti zabaviščni parki Disneya, naročnine predstavljajo pomemben vir prilivov. 

Serija WandaVision je bila prijetno presenečenje s strani Marvela. S svojim odprtim zaključkom so si na široko odprli vrata za vključevanje številnih likov v druge zgodbe. Wanda Maximoff oz. Scarlet Witch pa postaja nova izredno močna superjunakinja, ki bo krojila prihodnost Marvela.
The Falcon and the Winter Soldier uspešno nadaljuje zgodbo in občinstvu predstavi novega Captain America. Če obstaja ena stvar, ki jo lahko zagotovo zatrdimo, je to, da je prevlada Marvela tudi v prihodnje neizogibna.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih