Martin Scorsese je na platformi Letterboxd!

Za mnoge filmofile po svetu je Letterboxd ena najbolj obiskanih platform, kjer lahko prebirate recenzije, podajate ocene, kreirate sezname in še več. Njegova priljubljenost je vedno večja v svetu filma in s tem se na njo pridružujejo tudi vedno večje zvezde iz filmske industrije. Mnogi se skrivajo za aliasi, vendar nikoli ne bi pomislili, da bo 80-letni legendarni režiser Martin Scorsese ustvaril in uporabljal račun na platformi Letterboxd.

V okviru promocijskega cikla za novi film z naslovom Morilci cvetne lune (več si lahko preberete v naši recenziji) se je režiser odločil pridružiti platformi za ocenjevanje filmov Letterboxd. Sestavil je seznam klasičnih filmov, ki jih priporoča v povezavi s svojim lastnim delom. Na seznamu je zapisal “Z drugačnimi filmi se vedno naučite nekaj novega, vidite nekaj v novi luči, saj je vsak film v dialogu z vsakim drugim filmom. Večja kot je razlika med filmi, boljše je.”

Povezava do seznama.

Scorsese je nadaljeval: “Skozi leta so me prosili, naj svoje filme združim s starejšimi filmi drugih režiserjev, ki so jih navdihnili. Prošnja je prihajala iz filmskih festivalov, ki so te dvojne projekcije predstavljali kot program. Izrazi ‘navdih’ in ‘vpliv’ nista popolnoma natančna. Jaz jih imenujem spremljevalni filmi. Včasih temelji odnos na navdihu. Včasih gre za odnose med liki. Včasih gre za razpoloženje filma. Včasih je veliko bolj skrivnostno.”

Scorsese je z zadnjim filmom ponovno impresioniral, s kampanjo Letterboxd pa presenetil. Preverite še seznam njegovih 10 najboljših filmov.

Viri slik: Letterboxd 

Poiščite nas na družbenih omrežjih