Mads Mikkelsen o unikatnem Grindelwaldu v Fantastic Beasts

Tretji del Fantastic Beasts je zaključil snemanje in Mads Mikkelsen je na to temo spregovoril o svoji novi vlogi kot Gellert Grindelwald. V prvih dveh filmih je bil v vlogi Grindelwalda Johnny Depp, a so ga zaradi tožbe na sodišču proti Sunu – obtožen je bil nasilja proti ženskam – odstranili iz naslednjih filmov.

Zamenjava Johnnyju Deppu

Ko so Johnnyja Deppa odstranili iz nadaljevanj filmov Fantastic Beasts, se je podpisovala peticija, da bi vlogo v filmu dobil nazaj, saj so mnogi oboževalci bili na njegovi strani. Mads Mikkelsen je bil kmalu potrjen kot njegova zamenjava. S to potezo se poraja veliko vprašanj. Ali bo Fantastic Beasts sploh karkoli razložil, ali bo Mikkelsena samo potisnil v kader in pozabil na prejšnje dele. Igralec pravi, da ga v tretjem delu sploh ne bomo veliko gledali, kot to oboževalci pričakujejo.

johnny depp v fantastic beasts

»Končali smo snemanje. Seveda sem bil del izkušnje le polovico toliko kot drugi, ki so posneli že dva filma. Vsekakor gre za imenitno izkušnjo. Mislim, da je scenarij zelo dober in tudi zgodba solidna. Če je to kakršnokoli merilo, potem bo film, saj veste, magičen in prelep. V zgodbi je veliko prepletov, kar upam, da se bo dalo zaslediti.«

Najprej Anthony Hopkins, sedaj Johnny Depp

Mads Mikkelsen je že znan po svoji vlogi kot Hannibal Lecter v seriji Hannibal. V njej je imel še težjo nalogo, saj so ga vsi primerjali z ikonično predstavo Anthony Hopkinsa v The Silence of the Lambs. To se tudi sam zaveda in dodatno poudarja, da mora poiskati svojo avro.

»Moral bom poiskati svojo intenzivnost, ne smem dopustiti, da se primerjam z Johnnyjem Deppom katerega sem oboževalec že od malih nog. On je unikaten in to moram pustiti ter poiskati drugo pot.«

Prva dva filma v seriji Fantastic Beasts nista bila primerljiva s Harry Potter franšizo, a vseeno so presenetili z izjemnimi vizualnimi učinki. Zgodba je največja pomanjkljivost, saj so na koncu drugega filma pustili gledalce precej zmedene. Videti je bilo, kot da gre za luknjo v scenariju, zato bo zanimivo videti kako se bodo tega lotili v nadaljevanjih. V celotni seriji načrtujejo izdajo pet filmov Fantastic Beasts.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih