Loki postavil nove temelje za prihodnost Marvela

TV serija Loki je prejšnji teden zaključila s predvajanjem prve sezone. Ustvarjalci so od samega začetka ponavljali, da je ogled nujen tudi za filmske navdušence, saj bo dogajanje v seriji ključno vplivalo na naslednje Marvel filme. Zdaj vemo zakaj – serija Loki je povzročila obstoj številnih realnosti, kar Marvelu odpira neskončno možnosti za fazo štiri in tudi v naprej.

Loki ključen del sestavljanke četrte faze

TV serija Loki, kjer je v ospredju istoimenski lik, ki ga poznamo iz Thor filmov, je tretja TV serija, ki začenja četrto fazo Marvelovih projektov (po WandaVision in The Falcon and the Winter Soldier). Pred kratkim smo dobili tudi prvi film četrte fazeČrno vdovo, a je ta bolj oda preminulemu liku kot pomemben kos sestavljanke za prihodnost. Loki je popolno nasprotje in je ključen za razumevanje prihodnjih projektov.

Loki je bil v preteklosti lik, ki je zelo razdvajal. Nekateri ga zaradi njegove karizme in šarmantnega nasmeha obožujejo, spet drugi ga absolutno sovražijo, saj je znal v preteklosti velikokrat prekrižati načrte Maščevalcem, predvsem Thoru. Marvel ima v Tomu Hiddlestonu vrhunskega igralca v glavni vlogi, zato so želeli izkoristiti potencial njegovega lika, kolikor je to možno. Nastala je šestdelna TV serija, ki prevzema esencialno vlogo pri nadaljevanju četrte faze.

loki smiling

Michael Waldron je glavni ustvarjalec serije, saj mu je s svojo ambiciozno idejo uspelo prepričati vodstvo Marvela, da je to prava pot za prihodnost. Že dejstvo, da je Waldron tudi scenarist naslednjega Doctor Strange filma, imenovanega Multiverse of Madness, jasno nakazuje prihodnost četrte faze. V seriji Loki so predstavili številne nove like, na čelu z Sylvie, Mobiusom in Ravonno Renslayer, ki je na čelu službe, ki nadzira odstopanja od časa.

Imamo novega zlobca, prihaja Kang Osvajalec

Po smrti Thanosa, Marvel obupno išče novega velikega zlobca in serija Loki ga tik pred koncem tudi ponudi. Kang Osvajalec v stripih velja za dosti večje zlo od Thanosa in zdi se, da bo prav on v prihodnosti poskušal prekrižati načrte Marvelovim junakom. Prav tako smo dobili popolnoma novo definicijo dojemanja časa in realnosti, kar bi znal biti dvorezni meč. V prihodnosti bi to namreč znalo povzročiti senzacionalne filme ali popolno zmedo med gledalci.

kang osvajalec

Trije Spider-Mani, več realnosti?

Zdaj imajo smisel tudi govorice, da so na snemanju novega Spider-Mana opazili tri igralce, ki so v preteklosti stopili v čevlje in obleko znamenitega superjunaka. Paparaciji so namreč ujeli trojko Tom Holland, Tobey Maguire in Andrew Garfield skupaj na snemanju in ljubitelji Spider-Mana so ponoreli. Le kaj Marvel načrtuje, so se spraševali. Po dogajanju v seriji Loki je jasno, da je zdaj možen hkraten obstoj vseh treh v istem svetu, kar bo zagotovo navdušilo ljubitelje ikoničnega lika.

Tudi naslednja projekta Doctor Strange in Ant-Man sta ambiciozno zastavljena in bi naj preizkusila meje možnega. Pomembno vlogo v naslednjem filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness bi naj imela tudi Scarlet Witch (Wanda Maximoff), ki je ob koncu serije WandaVision dojela svoj potencial. Za to, da vidimo ali ga bo izkoristila v dobre ali zle namene, bo potrebno počakati na leto 2022.

scarlet witch

Marvel ima neskončno možnosti

Marvel si je s skokom v več realnosti na široko odprl vrata za nadaljevanja. Zdaj praktično ni omejitev in vsako zgodbo lahko odpeljejo v katerokoli smer in nato ponastavijo, v kolikor ne bi delovala ali je ljubitelji ne bi sprejeli. To sicer nekoliko zmanjša vložek v prihajajočih filmih, saj ima Marvel zdaj možnost vsako stvar resetirati, a bomo videli kako so si vse skupaj zamislili. Upajmo, da ne bodo pretiravali in zmedli gledalcev do te mere, da bi ti obupali nad prihajajočimi projekti. Prva, ki bo preizkusila razpon pozornosti gledalcev je animirana serija What If…?, ki bo na Disney+ platformi na voljo od sredine avgusta.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih