Lestvica TOP 10 najpremožnejših igralcev

Igralci za svoje predstave v filmih dobijo zavidljive kompenzacije. Tisti najuspešnejši so ustvarili premoženje, ki bi za normalno življenje zadoščalo še vsaj desetim generacijam za njimi. Pogledali smo kateri igralci in igralke imajo največ pod prstom in kako so do tega prišli.

Vsi se strinjamo, da so igralci absolutno upravičeni do svoje odškodnine za predstavo v filmu ali TV seriji. Ta je navadno odvisna od prepoznavnosti igralca oz. igralke in sposobnosti njihovih agentov. Odškodnina je toliko višja, če uspe filmu oz. TV seriji požeti velik uspeh in sledi kako nadaljevanje.

V zadnjem času je najbolj gotov način za velik zaslužek, igranje v kaki preverjeni franšizi (Marvel, DC, Vojna zvezd ipd.) ali sodelovanje s plačljivimi platformami, ki želijo prevzeti primat na trgu (Netflix, Amazon, HBO Max ipd.).

V preteklosti so do gigantskega premoženja igralci prihajali drugače in nekateri od njih še danes »sedijo« na polni vreči denarja. Poglejmo igralce in igralke v Hollywoodu, kateri imajo največje premoženje po zadnjih podatkih Forbesa. Za lažjo razvrstitev smo upoštevali zgolj še vedno aktivne.

10. Tom Hanks 400.000.000 $

Tom Hanks

Tom Hanks je eden najboljših in najbolj priljubljenih igralcev na svetu. Njegova največja vrlina je, da se zna preleviti v prav vsako vlogo in jo odigrati dih jemajoče. Na svojem kontu ima 2 oskarja za vlogi v filmih Philadelphia in Forrest Gump. Njegovo premoženje ocenjujejo na 400 milijonov dolarjev. S svojo partnerko Rito Wilson veliko tega denarja darujeta v dobrodelne namene in podpirata humanitarne akcije.

9. Jennifer Lopez 400.000.000 $

Jennifer Lopez

Ob imenu Jennifer Lopez ne pomislimo nujno najprej na filmsko industrijo, a je prav tu orala ledino v svojih začetkih. Najbolj je navdušila v filmu Daleč od oči in številnih romantičnih komedijah. Svojo slavo je dvignila z uspešno pevsko kariero, zaradi katere je igrala v manj filmih, kot bi si sama želela. Nazadnje je navdušila kot striptizeta v filmu Prevarantke na Wall Streetu. Danes bi naj imela pod palcem okrog 400 milijonov dolarjev. Po številnih neuspelih romancah se je pred kratkim vrnila v objem Bena Afflecka. Napaka? Bomo videli.

8. Sylvester Stallone 400.000.000 $

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone bo v naših srcih za vedno zapisan kot Rocky Balboa. V vlogi italijanskega žrebca je navduševal v originalu in številnih nadaljevanjih ter postal boksarska legenda. Njegovo premoženje danes znaša okrog 400 milijonov dolarjev. Čeprav za svoje legendarne predstave Rockya ni nikoli prejel oskarja, je eden šestih, ki je bil za isto vlogo nominiran dvakrat. Ni slabo, kajne?

7. Arnold Schwarzenegger 400.000.000 $

Arnold Schwarzenegger

O Arnoldu Schwarzeneggerju veliko besed ni potrebno izgubljati. Terminator, Predator, Komandos in podobni filmi so ga zasidrali v zgodovino filmske zgodovine. Svoj vpliv in popularnost je izkoristil ter vmes služboval tudi kot guverner Kalifornije. Njegovo premoženje naj bi danes znašalo dobrih 400 milijonov dolarjev. Ni slabo za avstrijskega bilderja, kajne?

6. Adam Sandler 420.000.000 $

Adam Sandler

Adam Sandler si je svoje ime ustvaril kot vrhunski komik, ki ni nujno nastopal v izvrstnih filmih, temveč bolj tistih, ki jih gledamo kot zabavo, ne kot umetnost. Poznamo ga iz filmov kot so Odrasli, 50 prvih zmenkov, Pijana ljubezen, Mamin sinko in Gilmore igra golf ter mnogih drugih. Danes naj bi bilo njegovo premoženje vredno nekaj čez 420 milijonov dolarjev. Sandler velja za enega bolj “prijaznih” zvezdnikov, saj s svojim vplivom poskrbi, da so na filmski produkciji zaposleni številni prijatelji in družina. Nekateri to imenujejo nepotizem, mi pa bomo rekli, da ima zelo dobrega agenta.

5. Mel Gibson 425.000.000 $

Mel Gibson

Mel Gibson je bil v prejšnjem tisočletju standard za vrhunsko akcijo. Zaslovel je predvsem s filmi Pobesneli Max, kot tudi v Smrtonosnem orožju. Piko na i vrhunski karieri je dodal kot režiser in producent filma Pogumno srce, saj je pobral oskarja v obeh kategorijah. Njegovo premoženje naj bi danes znašalo nekaj manj kot pol milijarde dolarjev. Verjetno dovolj, da mu do konca življenja ni potrebno kuhati in lahko vsak dan naroča dostavo preko Wolta.

4. Robert De Niro 500.000.000 $

Robert De Niro

Robert »Bobby« De Niro je zagotovo eden največjih in najboljših filmskih igralcev vseh časov. Če ste se spraševali, zakaj se zadnje čase pojavlja v neumnih komedijah, kot je npr. Dedek uide z vajeti, to zagotovo ni zaradi pomanjkanja denarja. Premoženje De Nira naj bi bilo vredno okrog pol milijarde dolarjev. Ime si je ustvaril kot muza legendarnega režiserja Martina Scorseseja in ima dva več kot zaslužena oskarja (Boter 2 in Pobesneli bik). Iskreno? Verjetno bi si zaslužil še kakšnega. Legenda.

3. George Clooney 500.000.000 $

George Clooney

George Clooney je eden najbolj prepoznavnih igralcev Hollywooda v zadnjih desetletjih. S svojimi predstavami navdušuje že od prejšnjega tisočletja. Najbolj je zagotovo očaral publiko kot karizmatični Danny Ocean v Soderberghovi trilogiji Ocean’s. Poleg igranja je tudi uspešen producent. Oskarja ima tako za igranje (Syriana) kot tudi za produkcijo najboljšega filma (Argo). Do danes bi naj svoje premoženje oplemenitil vse tja do zneska pol milijarde dolarjev. Pohvale vredno.

2. Tom Cruise 600.000.000 $

Tom Cruise

Tom Cruise je zagotovo eno najbolj poznanih imen v Hollywoodu. V svoji izredni karieri je navduševal v številnih uspešnicah. Najbolj ga poznamo po akcijah in iz filmov Misija: Nemogoče, kjer je blestel v vlogi Ethana Hunta. V zadnjih letih se je od igralca uspešno prelevil do producenta. Njegov največji prihajajoči projekt je nadaljevanje Top Gun: Maverick, ki ga vsi nestrpno pričakujemo. Njegovo premoženje naj bi danes znašalo nekaj več kot 600 milijonov dolarjev. Bravo Tom, bravo.

1. Tyler Perry  – 1.000.000.000 $

Tyler Perry

Tyler Perry je verjetno najmanj poznano ime na lestvici, a tisto z najbolj debelo denarnico. Ameriški igralec, scenarist, producent in režiser ima danes pod palcem okrog milijardo ameriških dolarjev. Najbolj znan je po komični vlogi Madee, starejše temnopolte ženske. Prav tako je navdušil kot scenarist in to mu je omogočilo, da je pred kratkim odprl svojo lastno produkcijsko hišo. V številnih filmih se pojavlja v stranskih vlogah. Poleg Oprah Winfrey je zagotovo najbolj vpliven afroameriški ustvarjalec v Hollywoodu, s čimer premika meje mogočega in ruši rasne zidove prejšnjih generacij.

Denar naj kroži

Kot vidimo, najpremožnejši igralci niso nujno najboljši, temveč tisti, ki so znali svojo prepoznavnost najbolje monetizirati. S svojim vplivom in denarjem lahko storijo veliko dobrega in Tom Hanks je dober primer tega. Nima smisla, da zvezdniki na svojih transakcijskih računih kopičijo megalomanske vsote, na drugi strani pa imamo v manj razvitih delih sveta lačne ljudi. Upajmo, da bodo tudi prihodnje generacije znale deliti svoje (pre)veliko premoženje z drugimi, pomoči potrebnimi, in bodo pustili pomemben pečat v vedno bolj neenakem svetu.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih