Lestvica TOP 10 Marvel junakov

V tem tednu se bomo poklonili Marvel filmom, ki so zaznamovali filmsko industrijo v zadnjem desetletju.

V Marvelu obstaja nešteto likov, ki bi se lahko prebili v deseterico najboljših. Potrudili smo se izbrati 10 najboljših po naši izbiri.

Pri izbiri smo bili pozorni na več različnih kriterijev ali si junak zasluži biti v samem vrhu Marvela ali ne. Najbolj pomembni pri tem so bili filmi, popularnost in mnenje javnosti, zato smo jih po teh merilih tudi poskusili uvrstiti.

Vseeno je vredno omeniti junake, ki so bili zelo blizu, a se po podrobnem premisleku niso uvrstili v končno deseterico, to so: Captain Marvel, Nick Fury, Dr. Strange, Hawkeye, Wanda Maximoff, Bucky Barnes, Falcon, War Machine, Gamora, Daredevil, Peggy Carter, Nebula in mnogi drugi.

10. Deadpool

deadpool v filmu

Deadpool sicer ni del Avengerjev, vendar je s svojimi posameznimi filmi prinesel veliko svežine iz Marvelovih stripov. To je pomembno, saj smo pred tem vedno znova gledali podobne obraze in razširitev Marvel sveta v 2016 je bilo nujno za večjo navezanost oboževalcev. Prva dva dela Deadpoola sta bila tako uspešna, da načrtujejo že tretjega, ki bi naj po predvidevanjih prišel na velika platna leta 2023.

9. Ant-Man

ant man v filmu

Vlogo je dobil priljubljeni Paul Rudd, zato je Ant-Man hitro postal eden od najbolj zabavnih likov v Marvelovi franšizi. Filma o njegovi zgodbi sta bila solidna in hitro sta zagotovila bazo oboževalcev Ant-Mana. Je odličen lik za komične vložke, njegove moči pa se zelo razlikujejo od drugih v Marvelu. Unikatni junak, ki ga po že po prvem ogledu takoj vzljubimo.

8. Hulk

hulk mark ruffalo

Eden prvih ustanovnih članov skupine Avengers. Za mnoge je prav njegova izvirna zgodba še danes najslabši Marvel film. Edward Norton Jr. se v vlogi ni izkazal, a ga je zato Mark Ruffalo odlično zamenjal v nadaljevanjih. Počasi bi že bil čas, da bi dobil nov samostojni film, ki bi bil osredotočen na njegovo zgodbo. V vsakem primeru bomo v prihodnosti dobili She-Hulk, kjer lahko pričakujemo še več od izvrstnega junaka Hulka.

7. Black Widow

V kratkem bomo dobili film, ki se osredotoča na zgodbo Black Widow. Nanjo se zaradi korone čaka že dlje časa, a njeni oboževalci niso izpuhteli. Predvsem zaradi emocionalnega dogodka v Avengers: Endgame in šarmantne Scarlett Johansson je film težko pričakovan. Poleg Scarlett bodo v filmu tudi druga velika imena, kot so Florence Pugh, Racheil Weisz, David Harbour in drugi.

6. Star-Lord

Guardians of the Galaxy je ena najbolj uspešnih serij filmov v Marvel franšizi. Od vseh likov moramo vsaj enega izpostaviti in brez dvoma je to Star-Lord, ki je prisrčen lik z izjemnim smislom za humor. Filmi so velik razlog zakaj je Star-Lord pridobil popularnost in je do tega trenutka eden najbolj všečnih likov Marvel univerzuma.

5. Thor

thor

Thor je nordijski bog, ki se je najprej hotel naučiti, kako biti človek, preden lahko postane kralj. Zaradi njegovega videza, orožja in nadnaravnih moči je za mnoge najljubši junak. V kombinaciji z Lokijem sta popoln par. Zanimivo je bilo tudi videti navezo Thor in Guardians of the Galaxy. Filmi v povezavi s Thorom so imenitni in v kratkem lahko pričakujemo novo uspešnico.

4. Captain America

steve rogers v filmu captain america

Captain America mogoče ni tako popularen v Sloveniji kot v Ameriki, toda vseeno gre za zelo pomemben lik. Njegova zgodba ni preveč kompleksna. Ena od zanimivosti je, da je Captain America preživel zamrznjen kar 70 let. Premagal je Iron Mana v Državljanski vojni in njegova kombinacija ščita ter borilnih veščin te hitro premami, da postaneš njegov oboževalec.

3. Black Panther

chadwick boseman v filmu črni panter

Black Panther je že od izida samostojnega filma najbolj popularni junak Marvela v Ameriki. V Sloveniji ni toliko rasnih debat, zato njegov samostojni film ni tako pomembno spremenil družbe kot filmi drugih junakov, a ga vseeno moramo uvrstiti visoko, saj je trenutno najbolj iskan in idoliziran junak. Pokojni Chadwick Boseman in njegova zgodovina je vse skupaj samo še povzdignila na neverjeten nivo priljubljenosti. Prav tako v kratkem sledi drugi film Black Panther, v katerem bo glavni lik prvič temnopolta ženska.

2. Iron Man

Tony Stark je definicija moških sanj. Vsak hoče biti premožen in imeti svoj Iron Man kostum. Mnogi ga označujejo kot arogantnega in egoističnega, vendar je dokazal, da je ravno nasprotno od tega v Avengers Endgame. Iron Man je zagotovo en izmed najboljših likov sploh, ki odlično sovpada v celotno Marvelovo franšizo.

1. Spider-Man

tom holland v spiderman filmu

Najbolj popularen Marvel lik v Sloveniji je brez dvoma Spider-Man. Z njim so mnogi odraščali še v časih Tobyja Maguira, nato so bili na vrsti ponesrečeni filmi z Andrewem Garfieldom, nazadnje pa smo dobili novega popolnega Spider-Mana v Tomu Hollandu, ki vedno znova osupne v novih filmih. Sam je po koncu najbolj pomembnega Marvel filma moral prevzeti glavno vlogo od Iron Mana in to mu izvrstno uspeva. Njegovi zadnji filmi so najbolj popularni in dobro sprejeti s strani kritikov, zato zagotovo spada na vrh te lestvice.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih