Lestvica najboljših Batmanovih nasprotnikov

Batman je eden najboljših in najbolj priljubljenih superjunakov na svetovni sceni. Njegov način bojevanja, inteligenca in pretkanost so zanimivi širokemu krogu gledalcev, vendar pa vse to postane zares zanimivo šele takrat, ko se v njegovih dogodivščinah pojavijo enakovredni nasprotniki. In ti so zares nekaj posebnega.

Zgodba Batmana je izredno temačna in emocionalna, lik pa je še posebej zanimiv tudi zato ker nima nobene supermoči. Na srečo mu tukaj pomaga njegova obleka, ki ima funkcionalnosti, katere mu zavidamo tudi mi.

In ker Batman nima nobene supermoči je precej ranljiv proti vsem hudobcem, ki jih najdemo v mestu Gotham. Teh je kar nekaj, najbolj zanimivi med njimi pa so naslednji:

10. Hugo Strange

Verjetno komercialno malo manj znan, pa vseeno vrhunski Hugo Strange je nori psiholog, ki je odkril osebnost Batmana, mesto Gotham pa že večkrat zavzel s svojo lastno vojsko gensko predelanih ljudi. To njegovo znanje in nora osebnost, dajeta svetu Batmana popolnoma novo dimenzijo, hkrati pa poskrbita za nevrjetne prizore, ki kar čakajo, da jih lahko vidimo tudi na malih ekranih. Upamo lahko samo, da se nam želje čim prej uresničijo.  

9. Poison Ivy

Strupena Ivy je s svojim izgledom, načrtom in supermočjo zares strupena. Njena ljubezen do rastlin jo je totalno spremenila in iz nje ustvarila pošast, ki se jo bojijo vsi njeni nasprotniki. Zato Poison Ivy raje deluje sama s svojimi najboljšimi prijateljicami – rastlinami, kar je precej unikatno in edinstveno.

8. Bane

Batmanovi nasprotniki so znani po izjemni nadarjenosti, misterioznosti in pameti – Bane pa je v celotni zgodbi popolno nasprotje. Njegova surova moč se vidi že iz vesolja, zato je Bane izredno dobra protiutež celotnemu dogajanju. Da pa je lik še bolj zanimiv, pa ga pesti tudi dober alibi in zakomplicirana predzgodba.

7. Two Face

Two face je izredno zanimiv lik, saj je njegova transformacija tako žalostna, da zaboli srce, njegova maščevalnost pa tako zaslepljena, da mu ne pomagajo niti korekcijska očala. Zato so njegove dogodivščine še posebej zanimive za gledati. Četudi niso vedno najlepše.

6. Mr. Freeze

Utapljanje žalosti v maščevanju je glavni alibi tudi Mr. Freeza. Čeprav bi lahko žalost utapljal v čem drugem, pa se je Mr. Freeze odločil, da bo svoje znanje izkoristil in se zoperstavil vsem prebivalcem Gothama z Batmanom na čelu.

5. Harley Quinn

Moški brez ženske je kot konj brez sedla. Zato je Harley Quinn popoln lik in kompanjon vrhunskega Jokerja. In čeprav ga Harley izjemno dobro dopolnjuje, ima ta lik vseeno vrhunsko dodelane cilje, ambicije, alibi, obnašanje in zgodovino, ki pa je tudi pri njej nabit z ekstremno težko in čustveno zgodbo.

4. Scarecrow

Temačnost, srhljivost in misterioznost. Vse to in še več je Scarecrow. Že samo zato je lik izjemno zanimiv in privlačen, če pa mu poleg dodamo tudi še izjemno dober videz in nore pustolovščine, pa postane zmes, ki lahko lastnoročno premaga vse svoje nasprotnike in celotno mesto Gotham. Le kaj si lahko pri tem liku želimo še več?

3. Riddler

Vprašanje pri Riddlerju je sledeče: ali je bolj zanimiv lik ali pa so bolj zanimive njegove uganke? Ne glede na odgovor je rezultat izjemen, saj so njegove dogodivščine edinstvene in neponovljive. Njegova pretkanost in inteligenca pač nimata para, zato se z lahkoto uvršča tako visoko na lestvici.

2. Pingvin

Pingvin je paket, ki mu ni para. Je kultna osebnost, ki izgleda edinstveno in vrhunsko, hkrati pa ima neverjeten alibi za povzročanje preglavic Batmanu in celotnemu mestu Gotham. Njegova osebna zgodba je zelo čustvena, njegov načrt pa jasen in glasen. In čeprav lik nima nikakršne supermoči, je njegova pamet skupaj s prej omenjenimi elementi tako dobra, da enostavno pomete z vso konkurenco (skoraj z vso).

1. Joker

Joker ni zgolj najboljši nasprotnik Batmana, pač pa je verjetno najboljši zlikovec v seriji katerih koli superjunakov na sploh. Njegov lik je upodobilo že toliko igralcev, skoraj vsak izmed njih pa je dostavil neverjetne predstave, ki so se z lahkoto zapisale v svet hudobcev z zlatimi črkami (Če pogledamo samo filme: Heath Ledger, Joaquin Phoenix, Jack Nicholson). Njegov izredno prepoznaven smeh, nepredvidljivo obnašanje in osupljivi zli načrti imajo tako veliko širino in globino (zgodb in  igranja), da z vsako upodobitvijo lik znova in znova preseneti in poskrbi za vedno večja pričakovanja.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih