Lestvica: Filmi Fast and Furious razvrščeni od najslabšega do najboljšega

Fast and furious 9 je po letu zamikanj končno prišel v kinematografe, tako da je zdaj zagotovo najboljši čas, da naredimo kratek pregled vseh filmov. V franšizi je bilo kar nekaj vzponov in padcev, ter presenečenj (pozitivnih in negativnih), ki so mnenja navdušencev zelo razdelila, franšizo pa razvila v popolnoma drugačno smer, kot je bilo sprva pričakovano. Zato poglejmo, kako smo filme ocenili mi, vendar ker imajo vsake oči svojega malarja, bomo vsekakor veseli tudi kakšnega vašega komentarja na družbenih omrežjih.

10. Fast & Furious: Hobbs and Shaw 

Duet Hobbsa in Shawa je v Fast filmih deloval sveže in zanimivo, zato so bila pričakovanja visoka tudi ob tem filmu, vendar je bila izvedba vse prej kot sveža in zanimiva. Slaba igra, bedna zgodba, nerealne akcijske sekvence ter neinovativna struktura pač niso bila dovolj niti za največje navdušence serije. Kljub temu je bil film komercialna uspešnica, nakazano pa je tudi, da bi se znali liki vrniti tudi v prihodnje. Upamo samo, da v boljši izvedbi kot tukaj, kajti ta je res slab in je definitivno zasluženo na zadnjem mestu.

9. The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Tokyo Drift ima srečo, da obstaja Hobbs and Shaw, saj bi drugače brez dileme zavzel zadnje mesto. Film ima kljub patetično preluknjani zgodbi izjemno veliko oboževalcev, ki pa prednost v filmu raje dajo dobrim avtomobilom kot vsem ostalim elementom filma. Avtomobili so res odlični, vse ostalo pa je žal podpovprečno. Sploh, če si film pogledamo zdaj, opazimo, kako ga je povozil čas.

8. 2 Fast and 2 Furious

Pritisk drugega dela je bil po nepričakovanem uspehu prvenca očitno prevelik, saj ni znal nadaljevati to, kar je ustvaril prvi del. Predstavil je nove like in načel popolnoma nov koncept. V ospredju je tako bila klišejska akcija in humor, ki pa je zaradi slabe strukture izpadel res patetično. Kljub temu pa so ustvarjalci iz filma dobili veliko lekcijo, ki so jo po Tokyo Driftu uspeli izkoristiti. Redefinirali so franšizo in iz vseh treh delov povzeli le najboljše.

7. The Fate of the Furious (8. del)

Tukaj bomo zelo kratki, ker res ni za povedati dosti. Bedna zgodba, bedno dogajanje in bedne akcijske sekvence. Mogoče celo slabši kot vsi ostali.

 

6. F9

Končno prelomna točka, ko govorimo o zadovoljivih filmih. Čeprav je njegova zgodba daleč od dobre, pa vsi ostali elementi filma nekako poklopijo in delujejo. Kljub temu, da smo videli pred tem že 9 delov, pa film ostane svež in zanimiv, saj dobro izkorišča to, kar definira franšizo: akcijske sekvence, tesne medsebojne odnose, hitre avte in občasno dober humor.

5. Fast & Furious 6

Tukaj pa so ustvarjalci malo pretiravali. Vse kar je definiralo franšizo, so v filmu malo preveč potencirali, zato je film izpadel malo preveč osladen, klišejski in nerealen. Vendar pa je kljub temu poskrbel za hitro in pestro dogajanje. Nekaj pa le je pozitivnega.

 

4. Furious 7

Verjetno najbolj pričakovan film izmed vseh, saj je bil prvi po smrti igralca Paula Walkerja. Poleg tega je igralec še vedno nastopil v filmu, saj je žal preminil med snemanjem. Film je zato seveda bil v središču pozornosti. Vsi smo se spraševali kakšen bo računalniški Paul Walker, kakšno bo nadaljevanje in kakšen bo poklon njegovemu prijateljstvu in doprinosu k franšizi. Tukaj so ustvarjalci res naredili najlepši možen poklon. Konec, ki bo ostal v spominu za vedno in pesem, ki bo vedno del nas.

3. The Fast and The Furious

Film, ki je začel pot zmage in s svojo drugačnostjo presenetil celotno filmsko industrijo. Kljub temu, da film ni kakšen presežek pa je zaradi zanimivih likov in vrhunskih avtomobilov postal sinonim uličarskega dogajanja v začetku desetletja. Seveda pa je uspeh treba pripisati tudi videoigri Need for Speed: Undergroud, ki je izšla kmalu po filmu. Ta je popularizirala nadgrajevanje avtomobilov, ustvarila mokre sanje mnogih najstnikov, ter tako tlakovala pot tudi ostalim nadaljevanjem franšize Fast and Furious.

2. Fast & Furious (4. del)

Film, ki je po dveh bednih delih redefiniral celotno franšizo in ustvaril pot za nadaljnji razvoj pogosto ostane prezrt. Vendar je kljub temu zagotovo eden izmed najpomembnejših filmov v celotni franšizi. Združil je vse kar so poskušali predhodniki ter z veliko bolj dodelanim in osredotočenim konceptom ustvaril recept, ki mu filmi v franšizi sledijo še danes: nepozabne akcijske sekvence, tesne medsebojne vezi in dobri avtomobili (humorja je tukaj bolj malo, zato pa ga kar hitro najdemo že v naslednjem delu).

1. Fast 5

Zagotovo najbolj zanimiv, dodelan in atraktiven film, ki je zaradi lokacije in že ustaljenim konceptom filma postregel z razburljivo zgodbo polno dobrih preobratov in vrhunskih akcijskih sekvenc. Vse v filmu se enostavno poklopi, zato je Fast 5 zagotovo najbolj dodelan paket v celotni Franšizi. Poleg tega pa uspe predstaviti tudi nove like in osnovo za nova nadaljevanja.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih