Lanthimos sestavil sanjsko ekipo za naslednji film: Stone, Dafoe, Ruffalo, Youssef, Carmichael

Yorgos Lanthimos je za naslednji projekt pridobil največja imena filmske industrije. Film bo imenovan »Poor Things« in bo na drugačen način predstavil zgodbo Frankensteina.

Najbolj odmevno ime filma je zagotovo Emma Stone, ki je z Yorgosom Lanthimosom že sodelovala pri njegovem zadnjem filmu The Favourite in zanj prejela tudi nominacijo na oskarjih. Variety je razkril, da se odlični zasedbi pridružuje še Jerrod Carmichael. Predhodno so potrdili še Willema Dafoea, Marka Ruffala in Ramyja Youssefa.

yorgos in emma stone v the favourite filmu

Poor Things zgodba bo umeščena v Viktorijansko dobo Anglije in trenutno ga opisujejo kot približek izvirni Frankenstein zgodbi. Mlado damo Belle Baxter (Stone) oživi znanstvenik Dr. Godwin Baxter (Dafoe), kar je trenutno edina informacija o dogajanju v filmu. Na kratko so ga opisali kot »zgodbo o ljubezni in odkrivanju s pridihom znanstvene drznosti«.

Yorgos Lanthimos velja za očeta bizarnosti

Kot je poročal Collider, naj bi zgodba bila napisana na podlagi knjige škotskega avtorja Alaisdarja Graya. Dafoe, Ruffalo, Youssef in Carmichael bodo vsi prvič zaigrali v Lanthimosovem filmu, ki je znan po bizarnih evropskih art projektih. V Dogtooth, The Lobster in The Killing of A Sacred Deer lahko zasledimo podoben stil nekarizmatičnosti igralcev, od katerih smo vajeni, da to imajo. Vse temelji na dialogu in nenavadnem prikazu s pomočjo simbolizma in grške ali kakšne druge mitologije.

Emma Stone je pred kratkim zaigrala v filmu Cruella. Carmichael je leto začel zelo pozitivno z režiserskim debijem filma On the Count of Three. Youssef trenutno snema tretjo sezono uspešne Hulujeve serije Ramy. Dafoe pa je vpleten v priljubljen projekt režiserja Robberta Eggersa, ki snema film The Northman.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih