Kratko, sladko in strašljivo - 6. del

Nova rubrika vam ponuja izbor najboljših kratkih filmskih grozljivk, ki si jih je moč ogledati brezplačno na spletu.

The Invaders (2018)

Biti tujec v deželi, ki še vedno skriva ogromno nezaupanja in sovraštva do drugačnih, je vse prej kot prijeten občutek in več kot primeren motiv za grozljivko. The Invaders režiserja in scenarista Matea Marqueza v ospredje postavi muslimansko dekle Jaylo, ki na poti proti domu opazi, da jo nekdo ali nekaj zasleduje. Kmalu ugotovi, da je na delu skrivnostna nadnaravna sila, zaradi katere bi celo lahko bila ob lastno življenje. 

A Quiet Room In Walthamstow (2017)

Eno od glavnih pravil vsake grozljivke je; če se vseliš v novo hišo, obstaja velika možnost, da se boš iz nje tudi še hitreje izselil. Grozljivka A Quiet Room In Walthamstow predstavi mlado žensko iz Londona, ki se vseli v novo sobo, kjer se kmalu zatem začnejo odvijati nenavadne stvari, povezane z lastnico prejšnje hiše in skrivnostno entiteto, ki še vedno biva za zidovi sobe. 

Rosalina (2018)

Psihološka strašljivka Rosalina se odvija v svetu organiziranega kriminala. Vinny je vplivni mafijski šef, kateremu navidez ne manjka nič v življenju. Toda ob prehodu v 50. leta ga doleti kriza, ko ugotovi, da je veliko stvari v njegovem življenju zgolj iluzija, zato razočaranje nadomesti jeza in kasneje celo bes. 

100.000 Acres of Pine (2020)

Stop-motion animacija se vrti okoli gozdne čuvaje Megan, ki preboleva nikoli docela pojasnjeno smrt svojega brata Daniela. V iskanju odgovorov se odpravi na zadnjo pot, ki jo je brat opravil pred smrtjo in kmalu se Megan znajde v temačnem gozdu, kjer nanjo preži nekaj zloveščega.  

Poiščite nas na družbenih omrežjih