Kratko, sladko in strašljivo - 5. del

Nova rubrika vam ponuja izbor najboljših kratkih filmskih grozljivk, ki si jih je moč ogledati brezplačno na spletu.

The Vicious (2019)

The Vicious je kratki film o srečanju dveh družin v podeželski hiši. Prva družina je na izletu, druga prebiva v hiši. Na prvi pogled se zdi, da gre za povsem naključno druženje, vendar se kmalu izkaže, da ena od družin čuva temačno skrivnost. Posebnost filma The Vicious je v tem, da že ničkolikokrat viden zaplet o konfliktu med urbanim in ruralnim predstavi na svež, inovativen in predvsem brutalen način. Pripravite se za zanimiv zaključni preobrat! 

Fry Day (2017)

Fry Day je zgodba o odraščanju, zapakirana v psihološko srhljivko z resničnim ozadjem. Kratki film je postavljen v leto 1989 in le nekaj ur pred usmrtitvijo zloglasnega ameriškega serijskega morilca Teda Bundyja. Film sledi najstnici, ki s svojimi vrstniki čaka na trenutek, ko bo Bundy sedel na električni stol, vendar se tekom večera zaplete v nenavadno epizodo z neznancem, ki jo prisili k razmisleku o tem, kako lahko zlo skriva več obrazov.

Bargain (2020)

Kratka strašljivka Bargain predstavi mlado žensko, ki kupi stanovanje v razkošnem nebotičniku, vendar takoj ob vselitvi začuti, da se v njem skriva temačna nadnaravna sila. Bargain je na trenutke strašljiv, vendar pa hkrati ganljiv in z navdihujočim moralnim sporočilom napolnjen kratki film, ki že znanem zapletu o stanovanjskih duhovih doda nove dimenzije, kjer je vsebina pomembnejša od akcijskega klimaksa.

Gutterwitch (2020)

Mešanica psihološkega trilerja in okultne strašljive predstavi čarovnico Libby, ki se preživlja z delanjem napojev in rituale za ljudi, ki so prestopili na napačno stran zakona. Pa vendar se nekega dne v njenem življenju pojavi oseba iz preteklosti, za katero je pričakovala, da je ne bo nikoli več srečala. Gutterwitch ponuja zanimiv pogled na sodobne čarovnice in kako njihov vpliv razruši trdne temelje resničnosti, v kateri živimo.

Poiščite nas na družbenih omrežjih