Kratko, sladko in strašljivo - 4. del

Nova rubrika vam ponuja izbor najboljših kratkih filmskih grozljivk, ki si jih je moč ogledati brezplačno na spletu.

Childer (2016)

Childer je pretresljiva zgodba o vase zaprti in osamljeni materi, ki začne v bližini svojega doma na podeželju videvati podobe otrok z živalskimi maskami. Režiserka in scenaristka Aislinn Clarke, ki je med drugim postregla z efektno okultno strašljivko The Devil’s Doorway, gledalcu postreže s filmom, ki spretno obrača žanrske klišeje t.i. folk grozljivke, psihološkega trilerja in družinske drame ter gledalca pripelje do čustvenega epiloga, ob katerem bo marsikdo potočil solzo. 

Winston (2017)

Animirane grozljivke so vedno prav posebna poslastica in Winston režiserja in scenarista Arama Sarkisiana ni nobena izjema. Atmosferična psihološka srhljivka, postavljena na turobno zasneženo podeželje, je pripoved o naslovnem junaku, ki začne nekega dne prejemati pisma svojega pokojnega brata, z vsakim novim pismom pa Winston pada globje in globje v brezno lastne norosti. Čudovita animacija, fantastično vzdušje in enako ganljiva kot tudi zastrašujoča zgodba so glavni aduti pričujočega kratkega filma.

The Dinner After (2021)

V grozljivkah velja pravilo, da rutinska družinska srečanja skoraj vedno vodijo v tragedijo. To velja tudi za kratki film The Dinner After, ki v svojih dvanajstih minutah neprestano šokira gledalca z absurdnimi zapleti. Glavna junakinja filma je Angela, ki obišče svoja odtujena starša in se jima pridruži na sprva povsem običajni družinski večerji, ki pa se začne zelo hitro spreminjati v nočno moro. Absurdno, čudaško, brutalno in nepredvidljivo… to so oznake, s katerimi se film The Dinner After lahko pohvali. 

Saw (2003)

Saw je na najuspešnejših (in tudi zlajanih) franšiz grozljivk, ki so žanr t.i. torture-porna predstavile širšemu občinstvu. Serija filmov o sprevrženem serijskem morilcu Jigsawu, ki svoje žrtve podvrže brutalnih preizkušnjam, da bi se iz tega naučile močne življenjske lekcije, se je sprva začela v obliki kratkega filma iz leta 2003, ki ga je režiral in spisal James Wan. V filmu spremljamo zaposlenega v bolnišnici, ki se iz ne povsem jasnih razlogov znajde kot nova tarča iskanega serijskega morilca Jigsawa. 

Poiščite nas na družbenih omrežjih