Kratko, sladko in strašljivo - 3. del

Nova rubrika vam ponuja izbor najboljših kratkih filmskih grozljivk, ki si jih je moč ogledati brezplačno na spletu.

The Tell-Tale Heart (2008)

Četudi je Robert Eggers pozornost širše javnosti dosegel šele leta 2016 z mojstrovino The Witch, se je ta že dobro desetletje pilil predvsem na področju režiranja kratkih filmov. Mednje spada tudi pričujoča adaptacija znamenite kratke zgodbe mojstra groze Edgarja Allana Poeja. Eggers v svojem značilnem stilu, ki domiselno posnema estetiko gotike in temne romantike 19. stoletja, predstavi vsem dobro znano zgodbo o blaznežu, ki hladnokrvno umori nedolžnega starca, vendar mu posledice krutega zločina še dodatno zameglijo um. 

The Silent Lay Steady (2021)

Tudi kratki film The Silent Lay Steady bo pisan na kožo tistim, ki so vam blizu zgodbe z močnim gotskim ozračjem in bolj kot na razburljivo dogajanje prisegajo na vzpostavljanje atmosfere in tihega suspenza. Že okvirni zaplet bi marsikaterega postavil v nelagoden položaj; mlada ženska po očetovem pogrebu na domu ostane sama z njegovim truplom. Tekom noči se začnejo odvijati nenavadni dogodki, zaradi katerih začne glavna junakinja dvomiti v lastno razsodnost. 

 

Only Strangers Sleep in My Bed (2018)

Only Strangers Sleep in My Bed bi na najlažji način opisali kot posrečeno in domiselno imitacijo psiholoških trilerjev iz 70. in 80. let. Kratki film, posnet v retro vintage stilu, pripoveduje zgodbo o prevarantu, ki se izdaja za dolgo izgubljenega sina osamljene starejše ženske. In kar se začne kot spretna prevara, se kmalu spremeni v nekaj bistveno bolj zloveščega… 

The Peculiar Abilities of Mr. Mahler (2014)

Vzhodna Nemčija, leta 1987. Mahler velja za enega od najbolj sposobnih vladnih preiskovalcev z domnevnimi nadnaravnimi sposobnostmi. Ko mu policija zaupa primer skrivnostnega izginotja 6 – letnega dečka, se preko sprva rutinske preiskave začne razkrivati temačno politično ozadje incidenta. The Peculiar Abilites of Mr. Mahler je nenavadno mikaven misterij, zapakiran v napet politični triler in temačno družinsko dramo, ki hkrati osvetli spomin na obdobje hladne vojne in težavnega življenja pod železno zaveso. 

Birdie (2018)

Resnično življenje je včasih bolj grozljivo od množice vampirjev, duhov, zombijev in drugih pošasti, ki burijo našo domišljijo. Včasih je najhujša pošast kar sam človek in to dokazuje tudi triler Birdie. Film vzpostavi za marsikatero žensko znano situacijo; kako lahko ena dobronamerna gesta povzroči nekaj travmatičnega. Glavna junakinja pričujočega filma se namreč nekega dne nasmehne neznancu na peronu podzemne železnice in en nasmeh je dovolj, da jo neznanec začne nadlegovati… pretresljiv in subtilen komentar sodobne družbe in odnosov med moškimi in ženskami. 

Poiščite nas na družbenih omrežjih