Kratko, sladko in strašljivo - 2. del

Nova rubrika vam ponuja izbor najboljših kratkih filmskih grozljivk, ki si jih je moč ogledati brezplačno na spletu. 

She Lives Alone (2020)

Glede na razvoj žanra filmskih grozljivk v zadnjih letih, se zdi, da je njegova prihodnost (dobesedno) v ženskih rokah. To dokazuje tudi mlada britanska filmarka Lucy Rose, ki ima pri komaj 27. letih za seboj zavidljivo kariero. Med drugim je posnela že več kot 30 kratkih filmov, med njimi tudi nadnaravni triler She Lives Alone, postavljen v melanholično in temačko barje v severnem delu Anglije. Zgodba predstavi najstnico, ki živi povsem izolirano od ostalega sveta, v njen dolgočasni vsakdanjik pa začne postopoma vdirati neznana nadnaravna entiteta.  

The Quiet (2013)

Najbolj strašljivi zapleti so tisti, ki ne vključujejo pošasti, duhov in drugih nadnaravnih entitet, ampak zgolj prikazujejo dogodke, ki se lahko pripetijo vsakomur izmed nas. The Quiet spremlja gluho najstnico, ki se v strahu, da bi jo napadli nasilni vrstniki, odloči kreniti iz šole domov peš skozi gozd, kmalu zatem pa jo začne spremljati občutek, da jo nekdo opazuje. Ne mine dolgo, ko dekle ugotovi, da je postala tarča nevidnega zalezovalca. Dokaj verjeten zaplet gledalca preko mnogih presenečenj in preobratov pripelje do šokantnega finala. 

The Offering (2013)

Fantazijska srhljivka The Offering spremlja očeta in sina, ki se sredi noči odpravita globoko v gozdove, da bi izpeljala skrivnosti ritual darovanja nadnaravni pošasti. A kot je moč pričakovati, ritual ne gre po načrtih in tako se dvojica znajde v borbi za preživetje. The Offering je preprost, učinkovit in vzdušen hibrid nadnaravne strašljivke in družinske drame. 

Oscar’s Bell (2018)

Kadar je v strašljivo zgodbo vpleten človekov najboljši prijatelj, je gledalec še toliko bolj čustveno vpet v dogajanje. Oscar’s Bell spremlja Duncana in njegovega zvestega psička Oscarja, ki se odpravita na taborjenje v gozdu in ju neke noči iz spanca prebudijo nenavadni zvoki. Kar sledi, je hiter, učinkovit in z domiselno uporabo zvoka in teme zaznamovan šoker, ki gledalca ne bo pustil ravnodušnega. 

The Lost Ones (2019)

Groza niso zgolj duhovi, pošasti in ekscesno prelivanje krvi… včasih že misel, da bomo nekoč izgubili nekoga bližnjega, v nas prebudi močan strah. The Lost Ones je sicer zgodba z nadnaravnimi elementi, vendar je v prvi vrsti srce parajoč prikaz depresivne matere, ki skuša preboleti smrt otroka. Posebnost pričujočega filma je ta, da ne vključuje zapleta, strašljivih prizorov ali kakršnegakoli dramatičnega dogodka. The Lost Ones je pretresljiva drama o verjetno najhujšem strahu vsake matere, ki pa proti koncu vendarle premore majhno luč upanja. 

Viri slik: Shortoftheweek

Poiščite nas na družbenih omrežjih