Koncertni film Taylor Swift ruši vse rekorde

V teh dneh v svetovnih kinematografih vsi govorijo le o enem filmu. To je Taylor Swift: The Eras Tour, koncertni film slavne pevke, ki ruši vse rekorde. Vpogled v zakulisje najuspešnejše glasbene turneje vseh časov je v kinematografe po svetu privabil gruče ljudi in otvoritveni vikend je v blagajne kinematografov prinesel vrtoglavih 128 milijonov dolarjev dobička.

Taylor Swift: The Eras Tour je nekaj manj kot triurni dokumentarec in vpogled v zakulisje priprav ter nato samo izvedbo koncertov na še trajajoči pevkini turneji. Že sama turneja je sploh v Severni Ameriki postala pravi fenomen, saj so ljudje pripravljeni dobesedno potacati en drugega za vstopnico, kmalu pa ta norija pride tudi k nam v Evropo. Film si imate od prejšnjega tedna možnost ogledati v naših kinematografih in tudi pri nas je bil obisk v otvoritvenem vikendu zelo dober.

Samo v Severni Ameriki je film v otvoritvenem vikendu, tj. od četrtka do vključno nedelje, zaslužil neverjetnih 96 milijonov dolarjev, skupaj s preostalim svetom pa 128 milijonov dolarjev. S tem je film konkretno presegel že tako visoka pričakovanja, ki so bila v rangu 70 milijonov. Kinematografi si manejo roke, saj v času stavk v Hollywoodu v zadnjih tednih ni bilo velikega hita, ki bi tako množično v kino privabil veliko število ljudi. Taylor Swift je zdaj zapolnila ta vakuum.

Film je postavil rekord najbolj dobičkonosnega otvoritvenega vikenda za kakšen koncertni film in vztrajno lovi film Woodstock iz leta 1970, ki še vedno drži rekord, upoštevajoč inflacijo, tovrstnih filmov pri 270 milijonih. V zadnjih 50 letih tako nismo videli bolj dobičkonosnega koncertnega filma.

Če pogledamo samo oktober je film za pičlih 200.000 dolarjev zaostal za oktobrskim rekordom filma Joker. Slednji je na koncu postal pravi fenomen in glede na globalno število oboževalcev Taylor Swift se zdi, da bo tudi njen koncertni film presegel vse projekcije. Mediji že poročajo, da bosta turneja in film v žep pevke prinesla vrtoglave štiri milijarde dobička. Nore številke in dokaz, da je Taylor Swift trenutno najbolj priljubljena ustvarjalka na svetu.

Poiščite nas na družbenih omrežjih