Kdo so kandidati za novega Bonda?

Po končani eri Craigove upodobitve Jamesa Bonda se je ponovno pojavilo vprašanje, kdo ga bo nasledil. O tem se je začelo špekulirati takoj, ko je slednji sporočil, da ne želi več nastopati v Bondovih filmih in nato ponovno po napovedi, da je No Time To Die njegov zadnji. Kandidatov se je nabralo precej, a kdo so tisti, ki so prvi favoriti za legendarnega agenta 007 iz romana Iana Flemminga.

Producenta Bonda Barbara Broccoli in Michael G. Wilson sta sporočila, da bo novi Bond izbran šele naslednje leto, zato se bodo oboževalci franšize pošteno načakali. V intervjuju za BBC Radio 4 so povprašali Bondove kostumografe ali so že izbrali novega kandidata. Na to vprašanje so odvrnili »Ah, niti blizu. Trenutno ne razmišljamo o tem, ampak želimo Danielu, da ima čas proslaviti svojo vlogo. Naslednje leto bomo začeli razmišljati o prihodnosti.«

Dva favorita

Kljub temu nam vseeno nagaja radovednost in ne moremo, da ne bi že razmišljali o novem kandidatu. Najbolj verjetna kandidata, ki sta imela največ možnosti že od samega začetka sta bila Britanca Idris Elba in Tom Hardy. S tem se je pojavilo veliko kritik, vprašanj in mnenj na morebitno izbiro. Izbor Idrisa Elbe bi predstavljal pomemben korak, saj bi bil prvi Afroameričan s svojo serijo Bond filmov, kar bi zagotovo bilo odmevno. Tom Hardy je prav tako zanimiv kandidat, saj ob pogledu nanj vidimo robustnega posameznika, ki ima lastnosti elegantnosti in šarmantnosti.

Lashana Lynch je prav tako v ožjem izboru, glede na to, da je v zadnjem filmu, Ni čas za smrt, že uradno imela naziv 007. To bi ponovno pomenilo veliko spremembo za franšizo Bonda, saj je v vseh prejšnjih edicijah bil to lik moškega spola.

Richard Madden je po uspešni seriji Bodyguard prav tako postal vroč kandidat. Spomnimo se ga iz serije Igra Prestolov, kmalu pa bo imel ključno vlogo v Marvelovem novem projektu, Eternals. Za Vogue je tudi povedal, da bi bil pripravljen odigrati drugo violino ženski Bond.

Superman = Novi Bond?!

Henry Cavill je še en zelo resen kandidat, saj je bil v igri že, ko so iskali zadnjega Bonda (vloga je pripadla Craigu), a je bil takrat še nekoliko premlad. Sedaj je v očeh nekaterih videti kot idealna izbira za to vlogo, saj je igral v veliko akcijskih filmih in serijah ter postal legendarni Superman.

To so vsi trenutni glavni kandidati, a vemo, da se lahko zadeva hitro preobrne in kdo preseneti iz ozadja. Kandidatov za to je dovolj, a žal bo za to treba počakati do drugega leta.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih