Igralec Alec Baldwin pomotoma ustrelil in ubil direktorico fotografije

V Novi Mehiki je prišlo do tragedije med snemanjem filma Rust, kjer je glavni igralec Alec Baldwin z rekvizitno pištolo pomotoma ustrelil direktorico fotografije Halyno Hutchins in režiserja filma Joela Souzo. 42-letnica je v lokalni bolnišnici Christus St. Vincent podlegla poškodbam, Souza pa je bolnišnico že zapustil.

Zadnje informacije kažejo na to, da so Baldwinu zavpili hladna pištola, kar pomeni, da se v njej ne nahajajo pravi naboji. Matthew Hutchins, mož pokojne Halyne je povedal, da se je po smrti žene Baldwin takoj oglasil in mu izkazal ogromno podpore. 38-letni Matthew ima s Halyne tudi osemletnega sina. Sam je Matthew na situacijo dejal, da ni besed, s katerimi bi jo lahko opisal.

Na družbenih omrežjih se je oglasil tudi nesrečni Alec Baldwin, ki je zapisal: »Ni besed, s katerimi bi izrazil svoj šok in žalost v zvezi s tragično nesrečo, ki je vzela življenje Halyne Hutchins, žene, matere in naše zelo občudovane sodelavke. Popolnoma sodelujem v policijski preiskavi, da bi razjasnila, kako se je zgodila ta tragedija,«

Dodal je: »Sem v stiku z njenim možem ter nudim svojo podporo njemu in njegovi družini. Srce se mi trga, ko pomislim na njenega moža, njunega sina in vse, ki so poznali in ljubili Halyno.«

Policijska preiskava trenutno še poteka, vložena pa še ni bila nobena obtožnica. Produkcija filma je zaradi vseh okoliščin do nadaljnjega ustavljena. Dodatne nepotrjene špekulacije so povzdignili v produkcijski hiši Union, od koder so sporočili, da je v pištoli bil en pravi naboj. To naj bi bilo zapisano v e-poštnem sporočilu, ki so ga poslali viri blizu situacije (IATSCE Local 44). Produkcijska hiša je takoj po incidentu v četrtek najprej zapisala, da so bili v rekvizitni pištoli le prazni naboji, a so v šerifovi pisarni prišli do zaključka, da je še prehitro za takšno oceno.

Trenutno je še veliko neznanih informacij glede tragičnega incidenta in upamo, da bodo pristojni čim prej prišli do ustrezne ugotovitve v tej neprijetni situaciji.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih