Igralci, ki niso videli svojih zadnjih filmov

Seznam igralcev od katerih bi radi videli še en film, če bi bilo to možno, je zagotovo za vsakega filmskega navdušenca predolg. Pogledali smo, kateri igralci so svojo ljubezen do filma in igranja dokazovali vse do zadnjega. Prav vsi na tem seznamu si zaslužijo naše spoštovanje, saj je vsak izmed njih pustil svoj pečat v filmski zgodovini.

Chadwick Boseman

chadwick boseman

Chadwick Boseman je nenadoma preminil leta 2020 zaradi raka debelega črevesa. S tem je šokiral bazo oboževalcev, saj je filme snemal kot vsak drugi igralec, brez ovir. Vsi ga poznamo po vlogi črnega panterja, za konec pa je v letu 2020 posnel film Ma Rainey’s Black Bottom. Film je bil uspešen predvsem zaradi glavnih igralskih vlog Bosemana in Viole Davis, sam pa je bil posthumno vroči favorit za zmago na oskarjih. Mnogi so predvidevali, da so prav zaradi tega premestili podelitev kategorije glavnega igralca na sam konec prireditve, a na koncu je slavil Anthony Hopkins. V novem filmu Črni panter: Wakanda za vedno ga je bilo nemogoče nadomestiti, so pa se mu lepo poklonili.

Robin Williams

robin williams

Skoraj vsi v filmski industriji poznamo oz. smo slišali za legendarnega Robina Williamsa, ki je tragično preminil, ko je leta 2014 storil samomor. Trpel je za demenco z Lewyjevimi telesci, ki je zagotovo igrala vlogo pri njegovi smrti. Njegov zadnji film pred smrtjo je bil Night at the Museum: Secret of the Tomb. Spomnimo se ga predvsem iz filmov kot so Dobri Will Hunting, Društvo mrtvih pesnikov, Dobro jutro Vietnam in iz številnih drugih.

Carrie Fisher

carrie fisher

Carrie Fisher je pred svojo smrtjo v letu 2016 zaključila snemanje treh filmov. Bila je odkrita glede njenih težav z mentalnim zdravjem in obsedenostjo, preminila pa je zaradi srčnega zastoja. Po smrti so ugotovili, da so k temu pomembno vplivale različne droge. Najbolj jo zagotovo poznate kot Princeso Leio v filmih Vojna zvezd in prav po njeni smrti je izšel film Vojna zvezd: Poslednji jedi režiserja Riana Johnsona. Poleg tega sta izšla še filma Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics in Wonderwell.

Philip Seymour Hoffman

philip seymour hoffman

Šele ko začnemo naštevati vse filme v katerih je Philip Seymour Hoffman pustil svoj pečat, se začnemo zavedati kakšnega igralca je izgubil filmski svet. Eden najbolj spoštovanih in talentiranih igralcev je imel težave z drogami, ki so bile zanj usodne leta 2014, ko je umrl zaradi predoziranja. Film Igre lakote: Upor – 2. del je tako njegov zadnji film, ki je izšel eno leto po njegovi smrti. Najbolj si ga bomo zapomnili po njegovi neverjetni igri v filmih Gospodar in Capote.

Heath Ledger

heath ledger

Nekaj mesecev preden se je zapisal v zgodovino za eno najboljših igralskih predstav v zgodovini filma, je preminil najboljši Joker franšize Batman. Heath Ledger je leta 2008 tragično umrl zaradi prevelikega odmerka drog. V njegovi kratki karieri je bil izjemno uspešen in navdušil nas je s svojimi ekscentričnimi in različnimi igralskimi predstavami. Poleg Viteza teme je po njegovi smrti izšel še film Doktor Parnassus.

Marlon Brando

marlon brando

Eden največjih igralcev vseh časov in dolgo obraz filmske industrije, Marlon Brando, je legendarni igralec, ki je občinstvo očaral predvsem v filmih Boter, Na pristaniški obali in Apokalipsa danes. V svojih zadnjih letih je še vedno sodeloval pri ustvarjanju filmov in med produkcijo filma Big Bug Man je vse zvočne posnetke posnel, ko je bil na respiratorjih. Umrl je leta 2008 zaradi odpovedi dihal in film žal nikoli ni izšel.

Paul Walker

paul walker hitri in drzni

Paul Walker je bil obraz franšize Hitri in Drzni, zato je bilo šokantno, da je preminil v času, ko so snemali sedmi del. Bil je na sopotnikovem sedežu, ko je bil udeležen v prometni nesreči, ki je bila zanj žal usodna. Produkcija filma se je zaključila s pomočjo vizualnih učinkov in v nekaterih prizorih ga je zamenjal njegov brat. Ne bomo pozabili prizora, kjer gresta Dom in Brian vsak svojo pot ter zaigra pesem »See You Again«.

Clark Gable

clark gable

Clark Gable je imel vzdevek »Kralj Hollywooda«, saj je bil daleč največja zvezda v svojem času. Gable je za mnoge eden najboljših igralcev vseh časov, še posebej boste ta odgovor dobili od starejše generacije. Neverjetno se je izkazal v filmih kot so V vrtincu, Mutiny on the Bounty in Zgodilo se je neke noči. Presenetljivo je v svoji karieri prejel zgolj enega oskarja, a ne glede na to se je vsekakor zapisal v zgodovino najboljših igralcev. Njegova smrt je bila nenadna, saj je doživel srčni infarkt. Leto po njegovi smrti je izšel film The Misfits, v katerem nastopa s čudovito Marilyn Monroe.

Poiščite nas na družbenih omrežjih