Igralci filmov Harry Potter nekoč in danes

Pred kratkim je na splet priculjala novica o novi videoigri, ki bo postavljena v svet Harryja Potterja. Ta je seveda takoj razveselila številne navdušence in postavila visoka pričakovanja. Čeprav igra sicer ne bo temeljila na liku Harryja, pa bomo kljub temu lahko raziskovali čarobni svet Bradavičarke z likom, ki si ga bomo določili sami, tako, da bo kreativnost v celoti prepuščena vam.

Ker pa igra omogoča, da si boste lik lahko kreirali sami, so takoj nastala vprašanja ali bo možno izdelati lik, ki bi temeljil na junakih iz filmov oz. knjig, zato smo malce pogledali, kakšni so liki zdaj, po več kot 10. letih snemanja. Nad videnim boste zagotovo presenečeni.

Daniel Radcliffe

Eden in edini Daniel Radcliffe ali igralec, ki je upodobil Harryja, je kljub zanimivi karieri še vedno obstal v filmskih vodah. Poleg nekaj zanimivih filmov je posnel nekaj totalno zgrešenih kreacij, ki zelo škodijo njegovemu filmskemu repertuarju. Na srečo pa igralec s svojo zadnjo vlogo v filmu Weird: The Al Yankovic Story navdušuje po celi črti, tako da lahko verjetno pričakujemo ponovni vzpon večnega Harryja.

Emma Watson

Ljubka Hermiona se je po snemanju filmov Harry Potter razcepila med igranjem indie filmov in študijem na fakulteti Brown University. Diplomirala je leta 2014 iz angleške literature, danes pa jo najdemo v različnih vlogah. Občasno igra v filmih, posveča se manekenstvu ter aktivizmu za enakost med obema spoloma. Za piko na i je igralka v srečni zvezi s poslovnežem Leom Robintonom.

Rupert Grint

Najboljši prijatelj Harryja, Ron Weasley, ali Rupert Grint je po slavnih filmih še vedno ostal v tem svetu. Sprejemal je manjše vloge v manjših produkcijah, zdaj pa preseneča z visoko letečimi filmi. Ena takšnih je Netflixova serija Kabinet skrivnosti in pa film M. Night Shyamalana, Knock on the Cabin, katerega nestrpno pričakujemo.

Matthew Lewis

Verjetno največje presenečenje tega seznama je Matthew Lewis, igralec, ki je upodobil pogumnega Nevilla. Če je bil igralec včasih močnejše postave, pa danes preseneča z izklesano podobo, kateri lahko parira le malo kdo. S tega seznama zagotovo nihče. Poleg fokusa na telo, se je igralec posvetil tudi karieri. Tako kot ostali je ostal v filmskih vodah, sprejemal pa je manjše vloge, ki občasno presenetijo s katerim večjim imenom.

Tom Felton

Draco bo za vedno ostal Draco. Njegov sloves se prenaša iz filma v film, zato je njegova vloga v filmu večno presenečenje. Na žalost pa igralec ne doživlja ravno vrhunca kariere, saj kljub izjemnemu talentu sprejema manjše vloge v manjših filmih. Njegovih zadnjih nekaj vlog ni ravno omembe vrednih, najavljena pa ima tudi samo dva filma, tako, da bomo videli kaj bo z našim Dracotom. Mogoče pa preseneti.

Alan Rickman

Žal pokojni multitalent Alan Rickman je poleg ikonične vloge profesorja Snapa upodobil še druge kultne like, kot so naprimer Hans Gruber iz Umri pokončno, Harry iz Pravzaprav ljubezen, Colonel Brandon iz filma Razsodnost in rahločutnost. Igralec je bitko z življenjem izgubil leta 2015 zaradi raka trebušne slinovke. Čeprav je od njegove smrti že skoraj cela večnost, pa se kljub temu zdi, da je svet zapustil šele pred kratkim, zato naj mu bo slava večna in zemlja rahla. Alan pogrešamo te.

Robbie Coltrane

Robbie Coltrane je bil vsestranski igralec, ki je bil vsekakor najbolj znan po vlogi Hagrida. Poleg njega je zaigral še v številnih znanih filmih, kot so Brave, From Hell, GoldenEye in The World is Not Enough. Igralec je vedno poskrbel za odlično realizirane like, kateri bodo kljub njegovi smrti živeli večno. Prav tako kot Robbie v naših srcih, ki se je za vedno poslovil oktobra letos.

Robert Pattinson

Robert se je iz majhnega dečka prevelil v velikega moža, ki danes igra v največjih in najboljših filmih, ki jih premore filmska industrija. Čeprav se zdi, da najboljše šele prihaja, pa je igralec že imel nekaj kultnih vlog. Bil je vampir Edward v filmih Somrak, blestel v indie filmih kot sta Good Times in The Lighthouse ter za piko na letos stopil v čevlje kultnega Batmana. Kdor zna, zna.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih

scroll to top