HBO Max predlogi: Odličen začetek leta 2024

V začetku leta 2024 imamo za vas nove predloge na pretočni platformi HBO Max. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v začetku leta 2024.

Preverite najnovejšo HBO Max ponudbo:

Filmi

Barbie

Igrajo: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Michael Cera, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell

Kratek opis: Barbie je brez dvoma film leta 2023. Ima vizijo, ki jo preko izrednih igralskih predstav, aktualne zgodbe, izvrstnega humorja, spektakularne scenografije in odličnih glasbenih vložkov učinkovito servira gledalcu. Je feminističen? Seveda. Je bizaren? Vsekakor. Kaj takega verjetno še nikoli niste videli na velikem platnu. Barbie je unikaten filmski izdelek o katerem bomo govorili še leta, če ne celo desetletja.

Celotno recenzijo najdete tukaj.

Gran Turismo

Igrajo: David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner, Djimon Hounsou

Kratek opis: Gran Turismo je akcijska biografska drama, ki pove neverjetno zgodbo “gamerja”, ki mu je uspelo priti v dirkaški bolid in kmalu na vrh njegovega sveta. Film ima nekaj odličnih dirkaških prizorov ter dramatično resnično zgodbo Janna Mardenborougha, ki vas bo nedvomno ganila. Enostavna izbira za vse tiste, ki obožujejo hitrost in filme, posnete po resničnih zgodbah.

Punca za vse

Igrajo: Jennifer Lawrence, Andrew Barth Feldman, Laura Benanti, Natalie Morales, Matthew Broderick

Kratek opis: Punca za vse oz. No Hard Feelings je komedija za odrasle ob kateri se boste precej nasmejali, v vas pa bo zbudila dobro mero nostalgije. Spominja na dobre stare komedije iz 90-tih in začetka tega tisočletja, ko se ustvarjalci niso preveč obremenjevali s tem, kaj je dopustno in kaj presega mejo dobrega okusa. Jennifer Lawrence z izredno zabavno predstavo nosi film na svojih plečih in končni rezultat je simpatična komedija, ki se bo še vrsto let vrtela po pretočnih platformah in TV programih.

Celotno recenzijo najdete tukaj.

Si tam, Bog? Tukaj Margaret

Igrajo: Rachel McAdams, Abby Ryder Fortson, Elle Graham, Benny Safdie, Kathy Bates

Kratek opis: Are You There God? It’s Me, Margaret. je film posnet po istoimenski knjižni uspešnici iz leta 1970. Avtorica slednje, Judy Blume, skoraj 50 let ni dovolila filmske adaptacije, saj je bila mnenja, da nihče ne bo zmožen njene zgodbe ustrezno prikazati na velikem platnu. Naposled se je le odločila ustvarjalcem ponuditi to možnost in to je bil zadetek v polno. V vlogi Margaret je mlada igralka Abby Ryder Fortson, ki izvrstno upodobi naslovni lik. Film je simpatična najstniška zgodba o odraščanju in iskanju samega sebe.

Več preberite v našem priporočilu.

Blue Beetle

Igrajo: Xolo Maridueña, Adriana Barraza, Damián Alcázar, Raoul Max Trujillo, Susan Sarandon, George Lopez

Kratek opis: Jaime Reyes je preprost fantič, ki se po vrnitvi z univerze trudi najti zaposlitev s katero bo družini pomagal v življenju. Njegovo življenje se spremeni, ko se simbiotsko poveže z izvenzemeljskim skarabejem, ki mu da nadnaravno obleko. Skarabeja pa si želijo tudi bogati zlikovci, ki bi radi z njegovo pomočjo ustvarili množično vojsko in najverjetneje obvladovali celoten planet. Tako se mora Jaime spopasti z zlikovci in spoznati svoje nove moči. Blue Beetle nam ponudi čudovito glavno vlogo in nekaj stranskih, povprečno zgodbo in nekaj sumljivega mešanja žanrov v relativno kratkem igranem času. Prihodnost DC-ja je lahko svetla, če se odločimo, da bomo opazovali le svetle točke tega filma. Na srečo te žarijo močno.

Celotno recenzijo najdete tukaj.

Pravičnik 3: Zadnje poglavje

Igrajo: Denzel Washington, Dakota Fanning, David Denman, Sonia Ammar, Gaia Scodellaro

Kratek opis: Odkar se je Robert McCall (Denzel Washington) odpovedal življenju vladnega morilca, težko shaja z grozotami, ki jih je zagrešil v preteklosti. Nenavadno uteho najde samo v iskanju pravice v imenu šibkejših. Nepričakovano se počuti kot doma v južni Italiji, kjer spozna, da so njegovi novi prijatelji pod nadzorom krajevnih zločincev. Ko se McCall znajde v smrtonosnem zapletu, dobro ve, kaj mora: postal bo njihov zaščitnik in se spopadel z mafijo.

Tri tisoč oštevilčenih opek

Igrajo: Franciska Farkas, Kristóf Horváth, Christopher Pászik, Rómeó Pápai, Edmond Oláh, Norbert Varga, Wieland Speck, Csaba Gerner, Ádám Varga

Kratek opis: Film se osredotoča na belopoltega režiserja, ki sodeluje z gledališko skupino Romov iz hudo prikrajšanih okolij. Člani skupine so nekdanji odvisniki od heroina, nekdanji brezdomci, mladoletni prestopniki in žrtve posilstev ter zlorab. Predstava, ki jo skupaj ustvarijo, z lažno iskrenostjo predstavlja neprikrita dejstva njihovih resničnih izkušenj – drugače povedano, predstava izkorišča njihovo nesrečo. Po eni od njihovih predstav igralci postanejo utrujeni od izkoriščanja in zapustijo skupino. Skupina se nazadnje ponovno združi iz praktičnih razlogov: predstava je povabljena v najbolj znano berlinsko gledališče, na prestižnem festivalu pa jim obljubijo slavo in bogastvo.

Zmagovalec zadnjega festivala Liffe.

Serije

Pravi detektiv: Dežela teme

Igrajo: Jodie Foster, Kali Reis, Fiona Shaw, Finn Bennett, Isabella LaBlanc, Christopher Eccleston, John Hawkes, David Katrinarson, Klaus Tange

Kratek opis: Četrta sezona serije spremlja detektivki Liz Danvers in Evangeline Navarro, ki na Aljaski preiskujeta izginotje šestih moških iz raziskovalne postaje. Da bi rešili zapleten in nedoumljiv primer, se morata brezkompromisna policijska načelnica Danvers in nekdanja pripadnica marincev Navarro, ki zdaj služi kot državna vojakinja na Aljaski, soočiti s temo sebi – in se poglobiti v strašne resnice, pokopane pod večnim ledom.

Tokijsko podzemlje

Igrajo: Ansel Elgort, Ken Watanabe, Rachel Keller, Hideaki Itō, Show Kasamatsu, Ella Rumpf, Rinko Kikuchi, Tomohisa Yamashita, Miki Maya, Yōsuke Kubozuka

Kratek opis: Kriminalna drama, ki jo je bežno navdihnila osebna izkušnja Jaka Adelsteina, spremlja mladega ameriškega novinarja v zločinskem neonskem podzemlju Tokia konec 90-ih let, kjer nič in nihče ni tisto, kar se zdi. Prva sezona je navdušila, zato smo nestrpno čakali drugo. Zdaj je tukaj in iz tedna v teden izvemo več.

Nikar tako živahno

Igrajo: Larry David, Jeff Garlin, Cheryl Hines, Susie Essman, J. B. Smoove

Kratek opis: Larry David ima vse – denar, brezskrbno življenje, slavne prijatelje, ljubečo ženo in pravljično hišo v Hollywoodu. A zakaj si potem tako rad greni življenje? Če vam je “uspelo”, še ne pomeni, da ste to uspešno dosegli. Zadnja sezona legendarne serije je že na voljo na HBO Max.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: Slate

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih