HBO Max predlogi - maj 2023: Pretočna platforma številka ena

V mesecu maju imamo za vas nove predloge na pretočni platformi HBO Max. V kratkem se slednja preimenuje in bo v prihodnje zgolj Max. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v maju 2023.

Nasledstvo in Barry sta verjetno najboljši TV seriji v žanrih drame in komedije ta hip in z zadnjima sezonama zaključujeta svoji zgodbi. Ker smo ju v preteklosti že večkrat predlagali, ju tokrat ne bomo pretirano izpostavljali in raje namenimo čas drugi odlični ponudbi.

Preverite najnovejšo HBO Max ponudbo:

Filmi

Trupla / Bodies Bodies Bodies

Žanr: črna komedija/grozljivka
Režija: Halina Reijn
Igrajo:
Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Myha’la Herrold, Chase Sui Wonders, Rachel Sennott, Lee Pace, Pete Davidson

Kratek opis: Trupla oz. Bodies Bodies Bodies je relativno sveža črna komedija z močnim pridihom grozljivke, ki je namenjena najstniški populaciji, katera bo ob ogledu nedvomno najbolj uživala. Film je srhljiv vpogled v zabavo, kjer gre narobe vse, kar je možno. Igralska zasedba je polna mladih obetavnih imen. Razplet vas bo zagotovo pustil brez besed.

Srečno, Leo Grande / Good Luck to You, Leo Grande

Žanr: romantična komedija
Režija: Sophie Hyde
Igrajo: Emma Thompson, Daryl McCormack

Kratek opis: Ne zgodi se pogosto, da v romantičnih komedijah nastopajo starejši liki. No, k sreči temu ni tako v filmu z Emmo Thompson. Slednja zaigra Nancy, ki v svojem življenju še nikoli ni doživela orgazma in zato najame mladega spolnega delavca, da bi ji pomagal odkljukati njen »bucket-list«, ki je nastal po smrti moža.

Iščete še več podobno drugačnih filmov? Tukaj so predlogi.

Tam, kjer pojejo raki / Where the Crawdads Sing

Žanr: drama/misterij
Režija: Olivia Newman
Igrajo:
Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer, Jr., Jojo Regina, Garret Dillahunt, Ahna O’Reilly, David Strathairn

Kratek opis: Filmska adaptacija uspešnega istoimenskega romana lani žal ni dočakala predvajanja v naših kinematografih. Zdaj si imamo možnost film ogledati na platformi HBO Max. V glavni vlogi je Daisy Edgar-Jones, ki se je najbrž spomnite iz serije Normal People (tudi na HBO Max!). Več vam o zgodbi ne bomo razkrili. Poglejte si napovednik ali še bolje, film.

Čudoviti lisjak / Fantastic Mr. Fox

Žanr: animirana komedija
Režija: Wes Anderson
Igrajo:
George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe, Owen Wilson

Kratek opis: Čudoviti lisjak oz. Fantastic Mr. Fox je eden najboljših animiranih filmov vseh časov. Prvi poskus režiserja  Wesa Andersona v tem žanru je bil zadetek v polno, saj je v času dominance računalniške animacije poskrbel za nekaj svežega z animacijo lutk in predmetov. Zgodba je odlična, animacija dih jemajoča in filma praktično ne moremo prehvaliti. Izpostaviti je potrebno izvrsten humor in odlično glasbo Alexandra Desplata. Je film za stare in mlade in najpomembneje, ima srce. 

Vdove / Widows

Žanr: kriminalna drama
Režija: Steve McQueen
Igrajo:
Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Liam Neeson, Jon Bernthal, Manuel Garcia-Rulfo, Coburn Goss, Alejandro Verdin, Bailey Rhyse Walters, Carrie Coon

Kratek opis: Vdove je nedavna kriminalka izpod okrilja Steva McQueena. Zgodba govori o štirih vdovah, ki po smrti svojih partnerjev postanejo vodje kriminalne združbe, katero so do takrat uspešno vodili njihovi možje. V glavnih vlogah so znane igralke in igralci, film pa vas bo zabaval in držal v napetosti do samega konca.

Serije

Ljubezen in smrt / Love & Death

Igrajo: Elizabeth Olsen, Jesse Plemons, Lily Rabe, Patrick Fugit, Krysten Ritter, Tom Pelphrey, Elizabeth Marvel, Keir Gilchrist

Kratek opis: Para, ki redno hodita v cerkev, uživata družinsko življenje v teksaškem mestecu, dokler nekdo ne zgrabi za sekiro. To bi bil kratki opis nove miniserije Ljubezen in smrt, kjer sta v glavnih vlogah Elizabeth Olsen in Jesse Plemons. Sploh prva je fantastična in zrela za vse možne nagrade. Kar je še dodatna zanimivost, je to, da je zgodba posneta po resničnih dogodkih.

Vodovodarji iz Bele hiše / White House Plumbers

Igrajo: Woody Harrelson, Justin Theroux, Lena Headey, Domhnall Gleeson, Judy Greer, Kim Coates, Gary Cole, Toby Huss, Liam James, Tony Plana, Yul Vazquez, Zoe Levin, Nelson Ascencio, Rich Sommer

Kratek opis: Vodovodarji iz Bele hiše je zgodba o tem, kako sta Nixonova lastna politična saboterja in načrtovalca afere Watergate, E. Howard Hunt in G. Gordon Liddy, nehote zrušila predsedniški položaj, ki sta ga goreče skušala zaščititi. V glavnih vlogah sta Woody Harrelson in Justin Theroux. V kolikor ste ljubitelji zakulisje ameriške politike in zgodovine, vam bo serija zagotovo zanimiva.

Velika / The Great

Igrajo: Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Sacha Dhawan, Charity Wakefield, Gwilym Lee, Adam Godley, Douglas Hodge, Belinda Bromilow, Bayo Gbadamosi, Richard Pyros, Sebastian de Souza, Florence Keith-Roach, Danusia Samal, Freddie Fox, Grace Molony

Kratek opis: Velika oz. The Great je zgodovinska in satirična črna komedija-drama o vzponu Katarine Velike od avtsajderke do najdlje vladajoče ženske vladarice v zgodovini Rusije. Serija je fikcionalizirana in prikazuje Katarino v njeni mladosti in poroki z ruskim cesarjem Petrom III., osredotočena pa je na zaroto o umoru njenega izprijenega in nevarnega moža. V glavni vlogi je izjemna Elle Fanning. Na HBO Max so na voljo že vse tri sezone.

Spy/Master

Igrajo: Alec Secăreanu, Parker Sawyers, Svenja Jung, Ana Ularu, Laurențiu Bănescu, Andrea Vasile, Nico Mirallegro, lulian Postelnicu, Claudiu Bleonț, Elvira Deatcu

Kratek opis: Victor Godeanu, desna roka predsednika Nicolaeja Ceaușescuja, vodi dvojno življenje kot tajni sovjetski agent in ima le eno možnost za pobeg iz Romunije, preden bi ga razkrinkali. Miniserija bo imela šest epizod, zaenkrat sta na voljo dve, vsaka nova bo na platformi HBO Max na voljo vsak prihodnji petek.

Gospa Davis / Mrs. Davis

Igrajo: Jake McDorman, Betty Gilpin, Andy McQueen, Margo Martindale, Ben Chaplin

Kratek opis: Gospa Davis oz. Mrs. Davis je ena najbolj unikatnih serij zadnjih nekaj let. Raziskovanje vere nasproti tehnologiji ter epska bitka svetopisemskih in binarnih razsežnosti. ZF drama ima zelo zanimive zaplete in prinaša prijetno osvežitev v prežvečen žanr. V glavnih vlogah sta Betty Gilpin in Jake McDorman. Prva sezona ima osem epizod. Vse so že na voljo na HBO Max.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: Time

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih