HBO Max predlogi - avgust 2023: Dobra osvežitev ponudbe

V mesecu avgustu imamo za vas nove predloge na pretočni platformi HBO Max. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v avgustu 2023.

Preverite najnovejšo HBO Max ponudbo:

Filmi

Večna hči / The Eternal Daughter

Žanr: drama
Režija: Joanna Hogg
Igrajo: Tilda Swinton, Joseph Mydell, Carly-Sophia Davies

Kratek opis: Večna hči oz. The Eternal Daughter je zelo dobra gotska misteriozna drama, ki zaključuje neuradno The Souvenir trilogijo, a film brez težav stoji sam zase. V ospredju je Tilda Swinton, ki igra več vlog – ravno zato je film misterij. Film Joanne Hogg je delno avtobiografski, spremlja pa ga vrhunska glasbena podlaga. Vizualno izgleda imenitno. Ne pričakujte eksplozij in hrupa, temveč intimen film z malo dialoga, ki nagradi gledalčevo potrpežljivost.

Živeti / Living

Žanr: drama
Režija: Oliver Hermanus
Igrajo: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp, Tom Burke

Kratek opis: Živeti oz. Living je britanska verzija izvrstne japonske klasike Ikiru, režiserja Akire Kurosawe. Living zgodbo nezadovoljnega birokrata, tik pred pokojem, preseli iz Japonske v Veliko Britanijo. V glavni vlogi je Bill Nighy, ki je bil za svojo predstavo nominiran tudi za oskarja. Če je Ikiru eden najboljših filmov vseh časov, je Living zelo solidna moderna preobleka, ki bo marsikomu dala misliti. Priporočamo ogled obeh.

Ženska kralj / The Woman King

Žanr: zgodovinska drama/akcija
Režija: Gina Prince-Blythewood
Igrajo:
Viola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, Hero Fiennes Tiffin, John Boyega

Kratek opis: Ženska kralj oz. The Woman King je epska zgodovinska drama, ki vsebuje tudi veliko akcije. V glavni vlogi je neverjetna Viola Davis, film pa pripoveduje zgodbo plemena Agoije, postavljen pa je v leto 1820. Pripravite se na čustveno (občasno brutalno) zgodbo, ki je pomemben kamenček v mozaiku afroameriške kulture.

Zlobni mrtveci 5 / Evil Dead Rise

Žanr: grozljivka
Režija: Lee Cronin
Igrajo:
Lily Sullivan, Alyssa Sutherland, Morgan Davies, Gabrielle Echols, Nell Fisher

Kratek opis: Od vseh filmskih franšiz se zdi, da je ravno Evil Dead ena redkih, ki se še ni izpela in uspe na vsake toliko časa postreči z novim krvavim poglavjem, ki uspe očarati moderno občinstvo, ne da bi ob tem žrtvovala tisto, kar jo je v 80. letih naredilo tako popularno in ikonično. In tudi z najnovejšim filmom Evil Dead Rise ni prav nič drugače. Zlobni mrtveci 5 je zagotovo eden najboljših filmov leta 2023 zaenkrat.

Več si preberite v naši recenziji.

Serije

Čas zmag: Vzpon dinastije Lakersov / Winning Time: Rise of the Lakers Dynasty

Igrajo: John C. Reilly, Quincy Isaiah, Jason Clarke, Adrien Brody, Gaby Hoffmann, Tracy Letts, Jason Segel

Kratek opis: Čas zmag oz. Winning Time je priljubljena športna HBO serija o franšizi Los Angeles Lakers in njihovem vzponu v 80. letih po naboru, kjer so dobili Magica Johnsona. Druga sezona bo pod drobnogled vzela tudi rivalstvo z Boston Celticsi. Produkcija HBO je na najvišjem možnem nivoju in v kolikor spremljate NBA košarko, je ogled obvezen.

Milijarde / Billions

Igrajo: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, David Costabile, Condola Rashād

Kratek opis: Milijarde oz. Billions je izredno priljublena serija, ki je pravkar pričela s predvajanjem sedme sezone. Nove epizode so vsak teden na voljo tudi na platformi HBO Max, zato preverite, kako se bo razpletla zgodba bogatih in tistih malo manj bogatih ter kdo bo na koncu potegnil kratko. Damien Lewis vas vabi k ogledu.

In kot bi mignil / And Just Like That…

Igrajo: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Mario Cantone, David Eigenberg, Willie Garson, Evan Handler, Sara Ramirez

Kratek opis: Vsi ljubitelji in predvsem ljubiteljice serije Seks v mestu ste za serijo In kot bi mignil zagotovo že slišale. V teku je druga sezona, zato preverite sveže dogodivščine Carrie Bradshaw in njene ekipe. Nazaj so vsi, razen Samanthe, pa tudi o njenem prihodu se že šušlja…

Krepostni Gemstonovi / The Righteous Gemstones (šesta sezona)

Igrajo: Danny McBride, Adam DeVine, Edi Patterson, Tony Cavalero, Cassidy Freeman, Skyler Gisondo, Gregalan Williams

Kratek opis: Črna komedija Krepostni Gemstonovi je nekoliko bolj priljubljena v ZDA kot pri nas, zato predlagamo, da ji tudi slovenski uporabniki platforme HBO Max ponudite priložnost. Govori o slavni in disfunkcionalni družini teleevangelistov. Že po prvi epizodi boste ugotovili ali je tovrsten humor za vas ali ne. Če je odgovor pozitiven, boste v seriji nedvomno uživali.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih