HBO Max predlogi - marec 2023

V mesecu marcu imamo za vas nove predloge na pretočni platformi HBO Max. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v marcu 2023.

Filmi

Vse, kar diha / All That Breathes

Žanr: Dokumentarni
Režija: Shaunak Sen

Kratek opis: Brata Saud in Nadeem sta odraščala v New Delhiju, kjer sta pogosto na nebu opazovala črne sokole in gledala, kako so sorodniki hranili te plenilce. V muslimanski veri so verjeli, da hranjenje zmajev odganja težave. Danes ptice padajo iz onesnaženih, neprozornih nebes nad New Delhijem, zato sta se brata odločila posvetiti svoje življenje skrbi za poškodovane črne sokole. Film je nominiran za oskarja v kategoriji za najboljši dokumentarni film.

Oče Stu / Father Stu

Žanr: Biografska drama
Režija: Rosalind Ross
Igrajo:
Mark Wahlberg, Mel Gibson, Jacki Weaver

Kratek opis: Oče Stu je biografska drama v kateri Mark Wahlberg igra vlogo Stuarta Longa, boksarja, ki se je kasneje posvetil katoliškemu duhovništvu, vendar živi s progresivno mišično motnjo. Film je napisala in režirala Rosalind Ross v svojem režiserskem prvencu in se je hitro vtisnil v srca gledalcev. Njegova pot od samouničenja do odrešenja je izredno zanimiva, zato vam ogled priporočamo.

Kdo se boji Virginie Woolf / Who’s Afraid of Virginie Woolf

Žanr: Drama
Režija: Mike Nichols
Igrajo:
Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis

Kratek opis: Le kaj dodati glede filma, o katerem je bilo povedanega že marsikaj? Kdo se boji Virginie Woolf, posnet po istoimenski gledališki igri Edwarda Albeeja, je črnohumorna tragedija razpadlih odnosov, potlačenih frustracij, alkohola in psihičnega sadizma. Več o filmu smo zapisali v »Filmi, ob katerih boste veseli, da ste samski«.

Serije

Nasledstvo / Succession, 26. marec (četrta sezona)

Igrajo: Hiam Abbass, Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin, Peter Friedman, Natalie Gold, Matthew Macfadyen, Alan Ruck, Parker Sawyers, Sarah Snook, Jeremy Strong, Rob Yang

Kratek opis: Nasledstvo je najbrž najboljša TV serija ta hip, ki je hitro po svojem izidu postala predmet pogovorov. Prve tri sezone so osvojile kar 13 nagrad Emmy, poleg vseh drugih nagrad, zdaj pa dobimo četrto, ki bo tudi zadnja. Vračajo se vsi glavni liki in igralci, tudi Jeremy Strong, zgodba pa se bo nadaljevala takoj po šokantnem razpletu ob koncu tretje sezone. Serija, ki je v letu 2023 še kako relevantna, lepo prikaže moč vplivnih in bogatih ter s tem povezanih medijev. Lahko bi rekli, da je Nasledstvo najbolj smešna drama ali najbolj črna komedija na TV ta hip. Družina Roy še nikoli ni bila pred tako veliko preizkušnjo in vprašanje je, kako bo glava družine, Logan, sprejel dogodke iz konca tretje sezone. Pripravite se na novo učno uro igranja, pripovedovanja in režije.

Sneg / Snowfall (šesta sezona)

Igrajo: Damson Idris, Carter Hudson, Emily Rios, Sergio Peris-Mencheta, Michael Hyatt, Amin Joseph, Angela Lewis, Juan Javier Cardenas

Kratek opis: Vrnila se je tudi šesta sezona kriminalistične serije Snowfall in Franklin se je na lastno pobudo odločil, da zapusti igro in odide. Serija se odvija v Los Angelesu leta 1983 in obravnava prvo epidemijo droge krek ter njen vpliv na mesto. Zgodbe številnih likov se prepletajo: 20-letnega preprodajalca drog Franklina Sainta, mehiškega rokoborca Gustava “El Osa” Zapate, operativca CIA Teddyja McDonalda in nečakinje mehiškega zločinskega šefa Lucie Villanueva. Franklin se mora zdaj spopasti s tem, da si bo moral pridobiti nove prijatelje in zaveznike med tistimi, ki so skušali ubiti njega in tistimi, ki nimajo skupnih interesov z Ameriko, hkrati pa mora dokazati, da se igri še ni dokončno odpovedal. Šesta sezona bo tudi zadnja.

Perry Mason (druga sezona)

Igrajo: Matthew Rhys, Juliet Rylance, Chris Chalk, Shea Whigham, Tatiana Maslany, John Lithgow, Justin Kirk, Diarra Kilpatrick, Eric Lange, Katherine Waterston

Kratek opis: Serija Perry Mason se osredotoča na zgodbo istoimenskega slavnega odvetnika za obrambo. Leta 1932 Los Angeles cveti, medtem ko preostanek ZDA okreva iz primeža velike gospodarske krize. Zasebni detektiv Perry Mason, ki je obubožan, se spopada s travmami iz prve svetovne vojne ter s svežo ločitvijo. Najamejo ga za senzacionalno sojenje ugrabitve otroka, njegova preiskava pa ima pomembne posledice za Masona, ljudi okoli njega in lokalne voditelje. Na HBO Max je zdaj na voljo druga sezona.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: HBO Max

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih