Hawke in Pascal romanca, Jude Law kraljuje in Sandra Hüller po nagrado

Nadaljujemo našo pot na filmskem festivalu v Cannesu in tokrat vam bomo predstavili tri zanimive filme, ki smo si jih uspeli ogledati. Ethan Hawke in Pedro Pascal sta v ospredju nove romantične drame Pedra Almodovarja. Jude Law nas zabava kot kralj Henry VII. in Sandra Hüller se je zapečatila kot prva jasna favoritinja za najboljšo igralko letošnjega festivala.

V kratkem filmu španskega režiserja Pedra Almodovarja spremljamo Silva (Pedro Pascal) in Jakea (Ethan Hawke), ki imata za seboj romantično preteklost. Po 25 letih se ponovno srečata in s tem obudita čustva drug do drugega. Almodovar je predstavil prikupno in enostavno zgodbo v katero je dodal svoj umetniški pogled. Glede na malo večja pričakovanja, smo upali na več vsebine in boljšo kemijo med glavnima igralcema, ampak gre za zelo povprečni vestern. Vseeno moramo vzeti v obzir, da gre za kratki film v katerem so ustvarjalci veliko bolj omejeni.

firebrand

Izredno smo se veselili novega filma brazilskega režiserja Karima Aïnouza, ki nas je osupnil z njegovim prejšnjim projektom Nevidno življenje Evridike. Tokrat lahko opazimo, da ni imel tako prostih rok in gre za projekt na katerem je bil ustvarjalno omejen. Zaradi tega je končni izdelek preveč podoben drugim filmov, ki se soočajo z zgodbo iz tega obdobja in ne izpade nič posebnega. Jude Law je najbolj svetla točka filma, kot nemilosten, a zabaven kralj Henry VII. V ospredju je Alicia Vikander, kot religiozna kraljica Catherine Parr, toda njena igra je bila prazna in brez večjih prizorov se ni imela kje priložnost bolj izkazati.

anatomy of a fall

Sandra Hüller na drugi strani je ime, ki si ga morate zapomniti, saj je bila v filmu Anatomy of a Fall v vlogi hladnokrvne pisateljice Sandre Voyter izjemna. Njena igra nas spomni na Adama Driverja v filmu Marriage Story, saj so vidne korelacije pri različnih izbruhih čustev, ki so prikazani na sto različnih načinov s strani nadarjene režiserke Justine Triet. Anatomy of a Fall je prav tako v pogovoru za zmago zlate palme za najboljši film in razloge za to zagotovo vidimo, saj gre za napeto zgodbo. Anatomy of a Fall je vreden vašega časa, zato si ga hitro pripišite k seznamu za ogled.

Poiščite nas na družbenih omrežjih