Harrison Ford še zadnjič kot Indiana Jones

Studio Disney je potrdil, da je najnovejši film o slovitem lovcu na zaklade Indiani Jonesu tudi zaključno poglavje te dolgoletne pustolovske franšize. 

Zdaj je tudi uradno; Indiana Jones and the Dial of Destiny je film, ki bo (menda) zaključil zgodbo o ikoničnem naslovnem heroju, ki ga bo še petič upodobil Harrison Ford. Novico sta potrdila tako studio Disney kot režiser in soscenarist James Mangold. 

Zaslužen pokoj

Novica niti ni presenetljiva, še posebej zaradi dejstva, da je Harrison Ford star že 80 let in da je vloga Indiane Jonesa zanj fizično in psihično precej zahtevna. Že med snemanjem si je Ford poškodoval ramo, zaradi katere se je produkcija filma tudi močno zavlekla. Film, ki bo doživel svetovno premiero 18. maja na 76. filmskem festivalu v Cannesu, bo na redne sporede kinodvoran prispel konec meseca junija. 

Indiana Jones velja za eno najbolj ikoničnih in popularnih filmskih franšiz vseh časov. Prvi film Lov za izgubljenim zakladom je bil najbolj dobičkonosen film leta 1981 (s proračunom 20 milijonov je v blagajne prinesel skoraj 400 milijonov zaslužka), naslednja tri nadaljevanja (Tempelj Pogube, Zadnji križarskih pohod in Kraljestvo kristalne lobanje) pa se lahko pohvalijo s skoraj dvema milijardama dolarjev zaslužka. Hkrati gre za eno redkih filmskih franšiz, ki je vedno uspela ohraniti visoko naklonjenost tako med kritiki kot gledalci. 

Pa je vsega res konec?

Glede na trenutno stanje velikih hollywoodskih studiev, ki že vrsto let “uspešno” dokazujejo, da so za dobiček pripravljeni ožeti vsako popularno franšizo do absurdnih razsežnosti, lahko upravičeno dvomimo, da bo Disney res pustil Indiano Jonesa v zasluženem pokoju. Še posebej, če The Dial of Destiny, ki ima ogromen potencial, postane ena od največjih poletnih filmskih uspešnic in v blagajne prinese reko denarja. 

Poiščite nas na družbenih omrežjih