Guillermo Del Toro potrdil naslov njegovega naslednjega projekta

Film posnet po knjižnji uspešnici

Guillermo Del Toro je eden tistih režiserjev ob katerih filmska scena zastriže z ušesi, ko sliši, da pripravlja nov projekt. Njegovemu kultnemu filmskemu opusu režiser vztrajno dodaja nove odlične projekte, zato je najava vsakega novega filma ali serije pravi praznik. Po lanskoletni uspešnicah Cabinet of Curiosities in Pinocchio pa tokrat režiser razkriva nov film: The Buried Giant.

Del Toro se je z veliki črkami vpisal v zgodovino filma. S svojim drugačnim pristopom in zanimivimi zgodbami mu je javnost nadela naziv “pravljičarja”. Pripravil nam je nekaj zares pravljičnih dogodivščin, med katerimi najbolj iztopajo Favnov labirint, Oblika vode, Ostržek in The Devil’s Backbone.

Kljub svojim že najavljenim projektom (Frankenstein, Scary Stories to Tell in the Dark 2), režiser v knjižico teh dodaja nov naslov. Ta se bo imenoval The Buried Gaint, posnet pa bo po knjižni uspešnici iz leta 2015.

91RmvOkhoTL

Zgodba naj bi sledila staremu angleškemu paru v 5. stoletju alternativne zgodovine. Star par se odloči podati na potovanje, kjer bi po dolgih letih odsotnosti našla sina. Njuno iskanje ovira gosta in skrivnostna meglica, ki ovija deželo in povzroča amnezijo pri vseh njenih prebivalcih. Spoznali bomo lahko tudi trole, zmaje, ogre in velikane. Vzdušje bo zagotovo zelo pravljično.

Režiser bo za produkcijo filma znova združil moči s produkcijsko hišo Netflix, za snemanje pa naj bi uporabil metodo stop-motion. Vse skupaj se sliši zanimivo že na papirju, zato komaj čakamo, da lahko dobimo kakšno dodatno informacijo.

Seveda vas ob tem tudi pravočasno obvestimo.

Viri slik: THR

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih