Grossmannov festival bo letos obiskal legendarni Freddy Krueger

Grossmannov festival fantastičnega filma bo v svojem osemnajstem letu ponovno potekal v Ormožu in Ljutomeru. Na obisk prihaja legendarni Robert Englund, dobro znan po upodobitvi ikoničnega Freddyja Kruegerja. Pridružil se mu bo tudi Jack Sholder, režiser filma Maščevanje v ulici Brestov. Festival bo potekal od 9. do 16. julija.

Kateri pravi filmski navdušenec ni vsaj enkrat obiskal festivala Grossmann? Verjetno jih lahko preštejemo na prste ene roke. To »napako« bodo prav vsi imeli možnost popraviti tudi letos, saj so organizatorji objavili prve informacije o poteku in izvedbi letošnje edicije festivala, že 18. po vrsti.

Festival Grossmann se bo začel 9. in 10. julija v Ormožu, nato pa se 12. julija seli v Ljutomer, kjer bo v soboto 16. julija padel zastor nad dogodkom. Tudi tokrat bodo podelili nagrade za najboljše filmske dosežke – hude mačke.

Prihaja Freddy Krueger

Največje ime festivala je zagotovo Robert Englund, človek za masko Freddyja Kruegerja. Slednji spada med ikone grozljivk in je zagotovo v nočnih morah spremljal marsikaterega od vas. Englund je poleg tega igral v več kot 80 celovečercih in je priznano ime v filmski industriji.

Freddy Krueger

Prihaja tudi Jack Sholder, režiser drugega filma s Freddyjem, Maščevanje v ulici Brestov. Svoj vrh je najbrž dosegel leta 1987 s filmom Skrivač, kjer je poskrbel za »edinstven spoj znanstvene fantastike in policijskega trilerja«. Z obema gostoma bodo organizatorji pripravili javne razgovore ter jima na zaključni prireditvi podelili častne festivalske nagrade. Jack Sholder bo tudi predsedoval žiriji za najboljši celovečerni film.

Filmski program se bo ob stoletnici poklonil tudi filmu Nosferatu. Ostale goste razkrijejo v kratkem.

nosferatu

Poleg filmskega dogajanja bodo potekale tudi strokovne delavnice, kamor se kot prostovoljec lahko prijavi prav vsak. Pričakujte pa tudi horde zombijev, ki bodo preplavile »Lotmerk«. Organizatorji obiskovalcem ponujajo brezplačno kampiranje, vstopnice pa bo moč kupiti tako na spletu kot tudi na dan dogodka. Manjkale ne bodo niti degustacije prleških dobrot.

Izgovorov ni več. Rezervirajte si začetek julija, zberite pogum in se odpravite v srce in sonce Prlekije na večere grozljivk in prijetnega druženja.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih