Greta Gerwig se odpravlja v čarobno deželo Narnijo

Greta Gerwig, ki jo ta mesec čaka izid enega najtežje pričakovanih filmov letošnjega leta, satirične komedije Barbie, bo za Netflix posnela filmsko adaptacijo priljubljene serije fantazijskih knjig Zgodbe iz Narnije pisatelja C.S. Lewisa. 

Druge podrobnosti o projektih zaenkrat še niso znane, saj nista ne Gerwigova ne Netflix podala nobene uradne izjave. Šušlja se, da bo režiserka bedela nad dvema filmoma v (morebitni) novi franšizi. Iz krogov blizu Gerwigove se govori, da se bo ta v prihodnje popolnoma posvetila karieri režiserke in intenzivneje delala na visokoproračunskih filmih, med katere franšiza Zgodb iz Narnije vsekakor spada.

Od Barbie do Narnije

Gerwigova, ki je svojo kariero začela kot igralka in pogosto sodelovala s svojim možem, režiserjem Noahom Baumbachom, je leta 2017 krenila na režijska pota in presenetila s komično dramo o odraščanju Lady Bird in dve leti kasneje še s priredbo klasične romantične drame Little Women. Oba filma sta bila nominirana za več oskarjev, med drugim tudi za najboljši film. Gerwigova se bo letos predstavila s težko pričakovano satirično komedijo Barbie, ki temelji na seriji priljubljenih dekliških igrač podjetja Mattel. 

Zgodbah iz Narnije je bilo nešteto igranih in animiranih filmov, med katerimi pa je najbolj poznana trilogija, ki jo sesetavljajo filmi Lev, čarovnica in omara (2005), Princ Kaspijan (2008) in Potovanje Potepuške zarje (2010). Vsi trije filmi so navkljub mešanim kritikam v blagajne prinesli okoli 1,5 milijarde zaslužka. 

Poiščite nas na družbenih omrežjih