Filmski predlogi bralk in bralcev – 14. del

V ekipi Filmologije še vedno aktivno zbiramo vaša filmska priporočila ter se trudimo te deliti z ostalimi v naši skupnosti. Za vas smo tako pripravili že štirinajsto edicijo filmov, ki bi si jih morali po vašem mnenju ogledati vsi ljubitelji filmov.

Tudi tokratna edicija ima rdečo nit, saj smo vas pred kratkim na naših družabnih omrežjih vprašali, kateri film ste si ogledali največkrat v svojem življenju. Zasuli ste nas z imenitnimi predlogi in izluščili smo tiste največkrat omenjene in predlagane.

Vse edicije prejšnjih predlogov najdete pod ključno besedo Filmski predlogi bralk in bralcev.

Vsekakor vas tudi v prihodnje prosimo, da z nami delite svoje filmske predloge ter tako omogočite vsem boljšo in bolj zanimivo vsebino. Poglejmo katere filme ste priporočali tokrat.

Gospodar prstanov: Bratovščina prstana (2001)

LOTR

O Gospodarju prstanov: Bratovščini prstana je bilo že veliko napisanega, zato tople vode ne bomo odkrivali. Popolnoma logično je, da je ta film med najbolj gledanimi v slovenskem prostoru. Ne samo, da je izvrsten, temveč ima tudi veliko bazo ljubiteljev. Ko smo prvič imeli možnost knjižno uspešnico videti na velikem platnu in potrditi, da so smernice dobro zastavljene, je vsem močno odleglo in ostalo je zgodovina. Zdaj je maraton filmov Gospodar prstanov že letni obred na naših TV sporedih.

Harry Potter in kamen modrosti (2001)

Harry Potter

Zgornji opis Gospodarja prstanov bi lahko skorajda v celoti preslikali tudi v primeru Harry Potter in kamen modrosti. Tudi tukaj smo dobili filmsko adaptacijo knjižne uspešnice, ki je takoj osvojila srca starih in mladih ter poskrbela za številna nadaljevanja, ki so sooblikovala celo generacijo. Tudi filmi Harry Potter so za mnoge letni ritual in si jih ogledajo tudi večkrat letno.

Terminator 2: Sodni dan (1991)

Terminator 2

Terminator je s prvim filmom poskrbel za pravo revolucijo v okviru ZF akcije in mnogi so bili nekoliko skeptični pred izidom nadaljevanja. Oh kako so se motili. T2 oz. Terminator 2: Sodni dan je danes verjetno še bolj znan in je z leti pridobil kultni status tako zaradi Arnolda Schwarzeneggerja kot tudi zaradi epskega zlikovca. Film, ki si ga enostavno morate ogledati vsaj enkrat letno.

Titanik (1997)

Titanik naslovna

Titanik velja za eno največjih filmskih uspešnic vseh časov in še danes nam vsem zaigra srce, ko naslov filma vidimo na TV sporedu. Ni čudno, ko pa tragično zgodbo pokaže skozi oči večne ljubezni. Mlada Leonardo DiCaprio in Kate Winslet sta preprosto fenomenalna in ob brezupnih klicih “Jack, Jack!” na koncu ter melodiji My Heart Will Go On boste zagotovo potočili kakšno solzo, tudi če ste film videli že 100x.

Vojna zvezd (1977)

Star Wars

Vojna zvezd je verjetno eden najbolj znanih filmov ter franšiz vseh časov, zato ne preseneča, da ste prvi film uvrstili med najbolj gledane vseh časov. Epski začetek zgodbe vedno znova navduši mlade in stare ter pritegne nove generacije gledalcev, ki se četrtega maja tradicionalno spomnijo kako se je vse skupaj začelo. Vsekakor bi si film večkrat želeli tudi na sporedu slovenskih TV ponudnikov.

Nič ne bo narobe, če si boste katerega od teh filmov znova ogledali. Vedno smo veseli mnenja, kritike in vaših predlogov podobno vrhunskih filmov.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih