Filmska priporočila: Poletni filmi

Poletje je v polnem zagonu in prav to je bilo naše vodilo pri tokratnem seznamu filmskih priporočil. Fokusirali smo se na poletne filme, povečini tiste manj znane, a ni šlo brez mega blockbusterja z nostalgičnim občutkom.

Preverite 5 poletnih filmov, ki so fantastični za tiste najbolj vroče dneve in prinašajo nekaj svežine v naš vsakdan.

V vročici noči (Do the Right Thing, 1989)

Za mnoge najboljši film kultnega režiserja Spika Leeja, ki je pri koncu osemdesetih let predstavil komično dramo V vročici noči. V filmu spremljamo napeta razmerja med afro-ameriškimi prebivalci soseske in italijansko-ameriškimi lastniki picerije na vroč dan, ki hitro preide v težavno noč. Z izvrstno igralsko predstavo Dannyja Aiella in zasedbo, ki vključuje imena; Samuel L. Jackson, John Torturro, Giancarlo Esposito in Martin Lawrence (debitantska filmska vloga).

Ljubezen v Barceloni (Vicky Cristina Barcelona, 2008)

Romantična komedija, ki jo je režiral Woody Allen, ko je to še znal. Javier Bardem, Penelope Cruz, Scarlett Johannson in Rebecca Hall v glavnih vlogah tega vročega in nadvse uspešnega filma. Ameriški prijateljici Vicky in Cristina poletje preživljata v Barceloni, kjer spoznata umetnika Juana Antonia in njegovo nekdanjo ženo Mario Eleno. Ko pomislimo na poletni film, pomislimo na tega.

Vem, kaj ste zakrivili lansko poletje (I Know What You Did Last Summer, 1997)

Leto po legendarnem Kriku je sledil še en slasher, tokrat posnet po istoimenski knjižni predlogi. Ko štirje mladi prijatelji zakrijejo sledi avtomobilske nesreče, ki so jo zakrivili, jim začne naslednje poletje slediti morilec s kljuko. Skupaj z omenjenim Krikom je razlog za oživitev žanra slasherjev.

Dan neodvisnosti (Independence Day, 1996)

Četrti julij je ravnokar minil, kar pa ne pomeni, da ne smemo pogledati enega največjih poletnih blockbusterjev v zgodovini filmskega sveta. Ronald Emmerich je odkril zlato jamo, ko je združil svet v bitki proti vesoljski sili. Will Smith, Jeff Goldblum in Bill Pullman v svoji najboljši formi. Poletja preprosto ni brez brezglave akcije 90-ih. In Dan neodvisnosti je ustvarjen prav za to.

Palm Springs (2020)

Andy Samberg in Cristin Milioti sta dva neznanca, ki se spoznata na poroki v Palm Springsu. Kmalu spoznata, da sta ujeta v časovno zanko. Kar je bil Na robu jutrišnjega dne (Edge of Tomorrow) za akcijske filme o časovni zanki je Palm Springs za romantične komedije in poletne filme.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih