Filmologija priporoča: Theater Camp (2023)

Theater Camp je režijski prvenec Molly Gordon in Nicka Liebermana. Pri scenariju sta poleg omenjenega dvojca sodelovala še Ben Platt in Noah Galvin. Četverica pa je ta film v kratki obliki že predstavila leta 2020, dejstvo o celovečernem filmu pa priča o uspehu in kakovosti. Zakaj si je torej vredno ogledati tokratno priporočilo?

Začetek filma nam prikaže množico otrok, ki so se zbrali od vsepovsod, da bi se udeležili skromnega gledališkega tabora na severu zvezne države New York, AdirondACTS, ki velja za zatočišče za nadobudne izvajalce. Ko ustanoviteljica gledališkega tabora Joan še pred glavno sezono pade v komo, jo nadomesti njen sin Troy, ki o gledališču (in življenju) nima ravno veliko pojma, saj ga v veliki večini zanimajo predvsem kriptovalute. Zaradi grozečega finančnega propada mora Troy združiti moči z Amosom (Ben Platt), Rebecco-Diane (Molly Gordon) in njihovo skupino ekscentričnih učiteljev in učencev, da bi našli rešitev, preden se dvigne zastor gledaliških predstav, ki so v ustvarjanju.

Od kod poznamo ustvarjalce filma Theater Camp?

Gledališki tabor, če laično poslovenimo naslov filma, je nastal kot sodelovanje štirih prijateljev, ki sodelujejo že kar nekaj let. Molly Gordon, ki jo poznamo iz serij Živalsko kraljestvo (Animal Kingdom) in The Bear, je že od malega prijateljica Bena Platta. Slednji je verjetno še najbolj znano ime filma, poznamo pa ga predvsem kot brodvejsko zvezdo igre Dragi Evan Hansen (Dear Evan Hansen) in istoimenskega filma, filmske serije Prava nota (Pitch Perfect) in serije Politik (The Politician). Naslednik njegove vloge Evana Hansena je Noah Galvin, ki je tudi njegov življenjski partner, ki ga najbolje poznamo po vlogah v serijah Pravi O’Nealovi (The Real O’Neals) in Dobri zdravnik (The Good Doctor), z Molly Gordon pa je nastopil tudi v filmu Pametni punci (Booksmart).

Da zadevo še bolj povežemo pa sta tu še sorežiser Nick Lieberman, ki je bil dolga leta režiser videospotov za Plattove pesmi, in igralka Ayo Edebiri, ki si je z Gordonovo delila ekran v The Bear ter hitro postala ena najbolj sijoče vzhajajočih zvezd filmskega in televizijskega sveta.

Celotna mreža prijateljske skupine je razdelana, zdaj pa se lahko posvetimo filmu Theater Camp.

Theater Camp, tihi hit leta 2023?

Film je posnet v nekakšni moderni različici mokumentarca, ki nam prikaže že večkrat videno zgodbo o premagovanju ovir malega podjetnika, ko ga v kot potiskajo velike konglomeracije – v tako ali drugačni obliki oziroma obliki gledališkega tabora. Tudi tako poznano premiso pa lahko hitro okuži svežina, če nastane nekaj tako prisrčnega in duhovitega, kot je Theater Camp.

Mokumentarci in improvizacija so pogosto zlata kombinacija, ki se proslavi v filmu o gledališkem taboru. Ker se pri tokratnem naslovu strinjamo, da je najboljše v ogled oditi s čim manj informacijami, v en glas pravimo: »Filmologija priporoča!«

Poiščite nas na družbenih omrežjih