Filmologija priporoča: The Idea of You

V rubriki Filmologija priporoča pozornost namenjamo aktualni ponudbi filmov do katerih je nekoliko težje priti, saj niso v rednem sporedu naših kinematografov (ali pa so za zelo kratek čas), so pa ravno zato toliko bolj vredni vaše pozornosti. Tokrat vam predstavljamo novo romantično komedijo z naslovom The Idea of You v glavni vlogi katere je Anne Hathaway. Film je premiero doživel marca na festivalu South by Southwest, na voljo za ogled pa je na platformi Amazon Prime.

The Idea of You je simpatična romantična komedija, ki je pred kratkim doživela premiero in že žanje uspehe, hkrati pa tudi zelo deli gledalce. Zgodba je postavljena v sedanji čas in temelji na istoimenski knjigi Robinne Lee iz leta 2017. Spremljamo Solène, 40-letno ločenko, mati, prijateljico in lastnico umetnostne galerije. Slednja pelje svojo hči in njene prijatelje na Coachello, kjer po naključju spozna mladega, vročega pevca fikcijske skupine August Moon (Nicholas Galitzine).

Film je režiral Michael Showalter, ki je v tem žanru že preverjeno ime. Še najbolj se ga spomnimo po eni najboljših modernih romantičnih komedij The Big Sick, pred kratkim pa je režiral tudi The Eyes of Tammy Faye, ki je Jessici Chastain prinesel oskarja za igralko v glavni vlogi. Tudi tokrat je njegova izbira glavne igralke odlična, saj Anne Hathaway pokaže vso svoje igralsko mojstrstvo v precej zahtevni vlogi. Z njo se boste v slabih dveh urah smejali, jokali, sočustvovali, obžalovali ter na koncu… No, boste pogledali film in sami povedali. Nicholas Galitzine jo težko dohaja, a še vedno svoje delo opravi zelo dobro in si je s to vlogo zagotovo odprl prenekatera vrata.

Film je nekoliko bolj ciljno namenjen ženski publiki, vendar bodo v njem brez dvoma uživali tudi vsi drugi. Ima namreč širok spekter zanimivih likov, ki se zdijo avtentični in ob njihovih besedah in dejanjih lahko hitro potegnemo vzporednice s svojim življenjem. Nekatere je zmotilo dejstvo, da film “slavi” zvezo med 40-letno žensko in 24-letnim fantom. Zakaj bi to v letu 2024 še moralo biti sporno? Bi isto rekli, če bi bile vloge obrnjene? Najbrž ne. Film The Idea of You močno priporočamo, saj vam bo pogrel srce, dal številne dobre življenjske nauke, obenem pa poskrbel tudi za smeh in dobro voljo. Kaj več si od filma še lahko želite?

Poiščite nas na družbenih omrežjih