Filmologija priporoča: Red Rooms (2023)

V rubriki Filmologija priporoča namenjamo pozornost aktualni ponudbi filmov, ki se ne ponašajo z masovno produkcijo, so pa zato toliko bolj vredni vaše pozornosti. Tokrat vam priporočamo ogled napete kanadske srhljivke Red Rooms, ki ponudi neprijeten vpogled v družbeno obsesijo s serijskimi morilci in “true-crime” kulturo. 

Film se vrti okoli skrivnostne Kelly-Anne, ki živi v luksuznem stanovanju in se preživlja z igranjem spletnega pokra, vendar navkljub temu vsako noč prespi na ulici v bližini sodne dvorane, kjer se odvija odmevni proces zoper serijskega morilca Ludovica Chevalierja, obtoženega umora treh mladoletnic. Tekom mučnega procesa postaja Kelly-Anne vse bolj obsedena s Chevalierjevim primerom vendar pa ni nikoli povsem jasno, zakaj. 

Red Rooms je film, ki ne bi mogel ugledati luči sveta ob bolj primernem trenutku, ko je kultura serijskih morilcev in “true crime” podcastov postala nov vir internetne zabave. Film se na neusmiljeno iskren način potopi v jedro naših morbidnih obsesij s smrtjo in nasiljem. Glavna odlika filma je tudi njena nepredvidljiva pripovedna nit, ob katerih je nemogoče ugotoviti, v katero smer bo zgodba krenila, zastrašujoče odlična igralska predstava Juliette Gariepy v glavni vlogi pa poskrbi, da je neprijetno, hkrati pa ga lastna morbidna radovednost žene naprej.

Eden najbolj provokativnih filmov lanskega leta.  Priporočamo.

Viri slik: Variety

Poiščite nas na družbenih omrežjih