Filmologija priporoča: Popolni dnevi

V rubriki Filmologija priporoča pozornost namenjamo aktualni ponudbi filmov, do katerih je nekoliko težje priti, saj niso v rednem sporedu naših kinematografov (ali pa so za zelo kratek čas), so pa ravno zato toliko bolj vredni vaše pozornosti. Film, ki vam predstavljamo je letošnji japonski predstavnik za mednarodni film na oskarjih in tudi eden boljših izdelkov odličnega režiserja Wima Wendersa.

Za nemškega režiserja Wima Wendersa ste zagotovo že slišali, saj stoji za filmom Paris, Texas, ki je bil prestižni zmagovalec filmskega festivala v Cannesu leta 1984. V Cannesu je tudi prvič predvajal svoj novi izdelek Popolni dnevi, ki je umirjena drama o lepotah življenja. V filmu Popolni dnevi ne boste našli zgolj popolne izbire glasbe, ampak svoj mir, ki si ga boste delili z glavnim likom Hirayamo (Koji Yakusho).

Preprosti čistilec v osrčju Japonske uživa v svojem repetitivnem življenju. V njem se znajdejo številni dejavniki, ki ga skušajo popestriti ali vreči iz tira, a vedno znova se najdemo v istih procesih Hirayame, ki nam prikaže to, da je v življenju čar v malih stvareh. Zagotovo je to izbira za vse, ki potrebujete oddih od vsakdanjega stresa in razmišljanja o tisočerih opravilih za katere še niste poskrbeli.

Velikokrat se obremenjujemo s prihodnostjo ali preteklostjo, zaradi česar pozabimo živeti v sedanjosti. S to mislijo bi zaključili to priporočilo, saj upamo, da boste od filma odnesli enake ali podobne pozitivne misli.

Poiščite nas na družbenih omrežjih