Filmologija priporoča: Infinity Pool

Eden najbolj odmevnih filmov začetka leta, ki je svoje projekcije doživel na številnih festivalih in s tem hitro sprožil vroče debate, je Infinity Pool. Brandon Cronenberg, sin legendarnega režiserja Davida Cronenberga, je že s psihološkim in napetim trilerjem Possessor presenetil vse. Zaradi tega je hitro dobil novo priložnost za bizaren projekt in odločil se je posneti Infinity Pool. Film je tudi zaradi izvrstnih predstav glavnih zvezd Mie Goth in Alexandra Skarsgarda povzročil ogromno pogovorov na festivalih širom po svetu.

Bližamo se že koncu leta 2023, a vseeno je vredno omeniti, da je Infinity Pool ostal v krogu boljših filmov leta in to je še posebej omembe vredno, saj imamo odlično filmsko leto. V vsakem primeru, za vse oboževalce dobro znanega Davida Cronenberga boste hitro našli unikatne odlične izdelke tudi v režiserski viziji njegovega sina.

Infinity Pool je film o katerem manj veste pred ogledom, boljše je. Če vam ga vseeno na kratko opišemo, vam lahko zagotovimo, da vas bo ZF grozljivka presenetila v številnih pogledih. V filmu spremljamo mlad par, ki se odpravi na oddih, a po incidentu hitro ugotovita, da nista v takšnem raju kot se je na prvi pogled zdelo. Še ena zanimivost je to, da je večina filma posnetega v Šibeniku, čeprav se v filmu nahajamo na izmišljeni obmorski deželi.

Film vam priporočamo, saj obstaja možnost, da ste ga zaradi hitrega izida v letošnjem letu izpustili ali spregledali in ker vam lahko ponudi edinstveno izkušnjo v primerjavi z drugimi filmi v letos.

Poiščite nas na družbenih omrežjih