Filmologija priporoča: Dream Scenario (2023)

V novi rubriki Filmologija priporoča bomo pozornost namenili aktualni ponudbi filmov, ki se ne ponašajo z masovno produkcijo, so pa ravno zato toliko bolj vredni vaše pozornosti. Tokrat vam bomo predstavili črno komedijo Dream Scenario, v kateri znova zablesti Nicolas Cage v eni od svojih najboljših vlog v karieri. 

Film odlikuje bizaren zaplet; Paul Matthews (Cage) je zadržan profesor biologije, ki se mu sprva dolgočasno življenje obrne na glavo, ko se začne brez pravega razloga pojavljati v sanjah svojih prijateljcev, znancev, učencev, popolnih neznancev in celo lastnih hčera. Paul dobesedno čez noč postane internetna senzacija in najbolj priljubljen človek na svetu, toda stvari se zapletejo, ko Paulova prisotnost v sanjah postaja vse bolj nasilna in grozeča. 

Cage, ki se je v zadnjem desetletju prepogosto pojavljal v filmih, ki niso bili vredni njegovega talenta, predstavlja srce te unikatne kombinacije črne komedije, satire in surrealne grozljivke. Režiser in scenarist Kristoffer Borgli na domiseln in premišljeno oster način secira nekatere najvidnejše simptome sodobne družbe; od instant zvezdništva, izgube človekove identitete pa vse do agresivnega t.i. kulture brisanja, ki prestol priljubljenosti zelo hito nadomesti sramotilni steber. Čudovito odbit, čustven in duhovit triler vas ne bo pustil nezadovoljne.  

Poiščite nas na družbenih omrežjih