Festival dokumentarnega filma Dokudoc se vrača z 12. edicijo

Le še nekaj dni in Maribor bo znova postal mednarodna prestolnica dokumentarnega filma. Vrača se namreč priljubljeni in priznani mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc, ki pa s letošnjo 12. edicijo obljublja nekoliko drugačno, a še vedno izjemno pestro, zanimivo in kakovostno dogajanje.

Mednarodni festival dokumentarnega filma je tradicionalni filmski festival, ki vsako leto poteka v Mariboru. Letos festival poteka že 12. leto, in na sporedu bomo lahko videli številne atraktivne projekcije, premiere, delavnice in druge zanimive aktivnosti, ki so vsekakor vredne ogleda.

Še posebej izstopa kratki dokumentarni film režiserja Tomaža Pavkoviča z naslovom “Škatla”, ki bo slavnostno odprl festival, svetovna predpremiera srednjemetražnega dokumentarnega filma “Melania” režiserja Jurija Grudna, ki obravnava Melanijo Trump, celovečerni film “Duhovnica” režiserke Maje Prettner, ter zaključni dogodek, na katerem bodo organizatorji podelili glavno nagrado festivala za dokumentarno ime leta 2023 priznanemu producentu Tomu Gomizelju.

Celoten program si lahko ogledate tukaj, vstopnice za projekcije pa so na voljo v Lutkovnem gledališču v Mariboru.

Zaradi izjemno bogatega festivalskega programa in kulturne pomembnosti vas želimo tudi v uredništvu Filmologije lepo povabiti, da se udeležite festivala, podprete vse ustvarjalce, spoznate kakšen nov družbeni ali kulturni vidik ter se naučite česa novega. Gre namreč za dogodek, ki si brez dvoma zasluži pozornost javnosti, zato upamo, da vas bomo videli na kakšni projekciji in da bo festival znova zaživel tudi naslednje leto.

Viri slik: Dokudoc

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih