Disney+ predlogi - oktober 2023: Loki, 2Pac, grozljivke in vse ostalo

V mesecu oktobru imamo za vas nove predloge na pretočni platformi Disney+. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v oktobru 2023.

Filmi

No One Will Save You

Žanr: grozljivka
Režija: Brian Duffield
Igrajo: Kaitlyn Dever, Elizabeth Kaluev, Zach Duhame

Kratek opis: Film, postavljen v majhno podeželsko mesto, predstavi zgodbo lokalne izobčenke Brynn, ki živi sama v hiši blizu gozda in preboleva smrt matere in najboljše prijateljice. Lokalna skupnost jo iz nikoli docela pojasnjenih razlogov prezira, povrhu tega pa neke noči trči ob vlomilca, za katerega se izkaže, da je nezemljan. Zgodba filma predstavlja zaplet praktično vsake ZF srhljivke o invaziji nezemljanov, toda Duffield poskrbi za nekaj osvežujočih presenečenj; eno od bolj izstopajočih je to, da je film skoraj popolnoma brez besed.

Več smo zapisali v naši recenziji.

Elementi

Žanr: animirana komedija/drama
Režija: Peter Sohn
Igrajo:
Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie Del Carmen

Kratek opis: Elementi je letošnji film studia Pixar. V filmu spremljamo družino ognjenih elementov, ki migrirajo v mesto Element. Tam se spopadajo s ksenofobijo in ko se končno ustalijo se začne zgodba hčerke Ember in trgovine Fireplace. Oče Bernie želi svoji hčerki predati trgovino, zato sama že od mladega pomaga. Vse se obrne na glavo, ko na nenavaden način spozna Wadea, ki je vodni element in s tem njeno popolno nasprotje.

Več smo zapisali v naši recenziji.

Mala morska deklica

Žanr: fantazijska družinska drama
Režija: Rob Marshall
Igrajo:
Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Daveed Diggs, Awkwafina, Jacob Tremblay, Noma Dumezweni, Art Malik, Javier Bardem, Melissa McCarthy

Kratek opis: Disney si lahko vsaj delno oddahne, saj je Mala morska deklica njihova najboljša predelava po filmu Lepotica in zver. Če je bilo v vseh predelavah nekaj, kar je manjkalo, je bila to pravljičnost. Te ima Mala morska deklica za izvoz, čeprav se tudi tokratni film ne more izogniti morju klišejev in težav. Halle Bailey je Ariela. Več kot to ni treba pojasnjevati, saj se s svojim glasom in naivnostjo brez težav postavi ob bok risani junakinji. Skupaj s princem Erikom (Jonah Hauer-King) sta pravljičen dvojec, brez katerega film ne bi deloval, kot bi si želeli. In če deluje čustveno bistvo filma, smo mu pogosto pripravljeni odpustiti nekaj drugih težavic, ki se jih tu nabere kar nekaj.

Več smo zapisali v naši recenziji.

The Empty Man

Žanr: grozljivka
Režija: David Prior
Igrajo: James Badge Dale, Marin Ireland, Stephen Root, Ron Canada, Robert Aramayo, Joel Courtney, Sasha Frolova

Kratek opis: The Empty Man je ena boljših grozljivka koronskega leta 2020, na katero smo v takratnem kaosu kar nekoliko pozabili. Oktober se zdi pravi čas za ponoven ogled. O zgodbi vam ne bomo povedali prav nič, saj ne želimo pokvariti izkušnje. Če ste zelo radovedni, preverite napovednik.

Serije

Loki

Igrajo: Tom Hiddleston, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Owen Wilson, Sophia Di Martino, Jonathan Majors, Ke Huy Quan

Kratek opis: Loki je z odlično prvo sezono postavil nove temelje za prihodnost Marvela. Tudi sami smo serijo označili za najboljšo izpod peresa studia Marvel, po tem, ko so se aktivno lotili tranzicije tudi na male ekrane. Po prvi epizodi druge sezone lahko rečemo, da se prav nič ni spremenilo. Prej obratno. Z dodajanjem novih zanimivih likov se zdi, da nas v drugi sezoni čaka še bolj neverjetno popotovanje. Hiddlestone, Wilson, Di Martino in po novem tudi Ke Huy Quan nas bodo v prihodnjih tednih brez doma zabavali.

Ahsoka

Igrajo: Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, Mary Elizabeth Winstead, Ray Stevenson, Ivanna Sakhno, Diana Lee Inosanto, David Tennant, Lars Mikkelsen, Eman Esfandi

Kratek opis: Ahsoka je nova serija iz franšize Vojne zvezd, ki je v svoji prvi sezoni vsekakor upravičila visoka pričakovanja. Ahsoka Tano je jedi in bivša varovanka Anakina Skywalkerja. Spoznali smo jo že v animirani seriji Clone Wars (tudi na Disney+), v tej obliki pa v drugi sezoni serije The Mandalorian. V osmih epizodah prve sezone, ki se je prejšnji teden zaključila, smo videli marsikaj in serija bo potešila večne nostalgike kot tudi tiste, ki v tem svetu želijo videti nekaj novega.

Dear Mama

Igrajo: Tupac Shakur, Afeni Shakur, Snoop Dogg, Shock G, Money-B, Mike Tyson, Dr. Dre, Eminem, Jamal Joseph, Leila Steinberg, Gobi Rahimi

Kratek opis: Dear Mama ni samo ena najlepših in najbolj ganljivih rap sklad v zgodovini, temveč tudi naslov dokumentarne miniserije o legendarnem raperju 2Pacu. Serija prikazuje še nikoli videne audio in video posnetke preminulega raperja ter številne intervjuje s kolegi raperji. Obenem prikaže, kako pomembno vlogo je v njegovem življenju imela prav mama Afeni ter pove tudi njeno zgodbo.

Welcome to Wrexham

Igrajo: Rob McElhenney, Ryan Reynolds, Humphrey Ker, Fleur Robinson, Shaun Harvey, Phil Parkinson, Paul Mullin, Jordan Davies, Aaron Hayden, Ollie Palmer

Kratek opis: Ena najbolj norih športnih zgodb v zadnjih letih, ujeta na kamero in prikazana na malih ekranih. To je zgodba majhnega nogometnega kluba Wrexham A.F.C., katerega lastnika sta postala ameriška igralca Ryan Reynolds in Rob McElhenney. Kmalu zatem se je pričel njihov preporod, vse skupaj pa so na vsakem koraku spremljale tudi kamere. Neverjetno, a resnično.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih