Disney+ predlogi: Odlična ponudba za začetek leta

V začetku leta 2024 imamo za vas nove predloge na pretočni platformi Disney+. Našli boste veliko novih in starih filmov, vse od izvirnih zgodb pa tja do večnih klasik. Prebrskali smo celotno ponudbo in za vas izpostavili tisto najboljše in najbolj aktualno za ogled v začetku leta 2024.

Preverite najnovejšo Disney+ ponudbo:

Filmi

Nesrečna bitja

Igrajo: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael

Kratek opis: Grški režiser Yorgos Lanthimos je vse svoje najboljše adute prejšnjih filmov združil in s tem ustvaril svoj magnum opus z naslovom Nesrečna bitja. Vse kar lahko od kralja bizarnosti pričakujemo smo tudi dobili in s tem izkusili enega najbolj unikatnih izdelkov lanskega leta. Srce mnogih je film osvojil z zmago za najboljši film na 80. Beneškem filmskem festivalu, piko na i pa so dodali štirje kipci na podelitvi oskarjev, tudi za najboljšo igralko – Emma Stone.

Več smo zapisali v naši recenziji.

Še en gol za zmago

Igrajo: Michael Fassbender, Oscar Kightley, Kaimana, David Fane, Rachel House, Beulah Koale, Taika Waititi, Will Arnett, Elisabeth Moss

Kratek opis: Novozelandski filmar Taika Waititi je že od nekdaj znan po svojem izredno teatralnem in burkaškem smislu za humor, ki ga je mnogokrat uspel vstaviti v filme na domiseln način. Film predstavi resnično zgodbo nogometnega trenerja Thomasa Rogena, ki leta 2011 prevzame vodenje ekipe Ameriške Samoe, ki se je desetletje pred tem na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v tekmi z Avstralijo zapisala v zgodovino z rekordnim porazom 31-0.  Povsem jasno je, v katero smer se nagiba film; gre za še eno navdihujočo zgodbo o skupini zgub, ki jih mora v roke prijeti strog trener in naučiti zmagovati.

Več smo zapisali v naši recenziji.

Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version)

Igrajo: Taylor Swift

Kratek opis: Taylor Swift: The Eras Tour je tri ure in pol dolg koncentri film največje glasbenice sodobnega časa. Film nudi edinstveno možnost doživeti njen koncert za vse tiste, ki ne morejo do dejanske vstopnice. Njena Eras turneja je podrla vse možne rekorde in film je pika na i za vse njene oboževalce po vsem svetu.

Kreator

Igrajo: John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Allison Janney

Kratek opis: Kreator oz. The Creator je nova znanstvenofantastična akcija, postavljena v bližnjo prihodnost, v kateri divja vojna med človeštvom in roboti umetne inteligence. Po dolgih sedmih letih se z novim filmom vrača Gareth Edwards, ki je nazadnje navdušil z Rogue One: zgodba Vojne zvezd. Tokrat je za protagonista izbral Johna Davida Washingtona, film pa krasi prekrasna vizualna podobna in futuristična zgodba. S tehničnega vidika je končni izdelek vrhunski, pri zgodbi pa bi se dalo nekatere stvari še izpiliti.

Več smo zapisali v naši recenziji.

The Last Repair Shop

Igrajo: Dana Atkinson, Paty Moreno, Duane Michaels, Steve Bagmanyan

Kratek opis: The Last Repair Shop je kratki dokumentarni film (40 minut), ki je na zadnjih oskarjih prejel zlati kipec v tej kategoriji. Pripoveduje zgodbo o štirih skromnih junakih, ki poskrbijo, da noben učenec ni prikrajšan za veselje do glasbe. Je tudi opomin, kako je lahko glasba najboljše zdravilo, lajšanje stresa in celo beg pred revščino.

Serije

Shōgun

Igrajo: Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Tommy Bastow, Fumi Nikaido

Kratek opis: Shōgun je najbolj vroča serija leta 2024 zaenkrat, ki si jo v teh dneh lahko ogledate na Disney+. Celotna sezona še ni zaključena, smo šele na sredini, a do zdaj je presegla vsa pričakovanja. Nekateri jo že imenujejo samurajske Igre prestolov. Brutalna, krvava, kruta, vendar zvesta knjigi po kateri je prirejena. To si enostavno morate ogledati!

Percy Jackson and the Olympics

Igrajo: Walker Scobell, Leah Sava Jeffries, Aryan Simhadri

Kratek opis: Percy Jackson in Olimpijci je bila ena najbolj pričakovanih serij tega desetletja, saj temelji na izjemno priljubljeni knjižni seriji Ricka Riordana. Po dveh katastrofalnih filmih, ki sta se požvižgala na knjižne predloge, je zdaj prišla nova priložnost. Zaenkrat večjih pripomb nimamo.

Več smo zapisali na začetku sezone.

Echo

Igrajo: Alaqua Cox, Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Charlie Cox, Devery Jacobs, Zahn McClarnon, Cody Lightning, Graham Greene, Vincent D’Onofrio

Kratek opis: Echo je Marvelova miniserija o istoimenski superjunakinji, ki spada v svet Daredevila, videli pa smo že v seriji Hawkeye. Vrača se ista igralksa ekipa na čelu z Alaquo Cox. Pet mesecev po dogodkih v seriji Hawkeye, Mayo Lopez zasleduje organizacija Wilsona Fiska, zaradi česar se mora vrniti v svoj rojstni kraj v Oklahomi, kjer se mora sprijazniti s svojo preteklostjo in ponovno vzpostaviti stik s svojimi indijanskimi koreninami.

Extraordinary

Igrajo: Máiréad Tyers, Sofia Oxenham, Bilal Hasna, Luke Rollason

Kratek opis: Britanska serija o superjunakih, ki vas bo spravila v smeh se glasi Extraordinary. V ospredju je Jen, ki je samozavestna mlada ženska, katera živi v svetu, kjer imajo vsi razen nje supermoč. To poskrbi za številne smešne situacije. V teku je druga sezona.

Želimo vam prijeten ogled in obilo užitkov!

Viri slik: People

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih