Daniel Craig in Dwayne Johnson najbolje plačana igralca v Hollywoodu

Daniel Craig je trenutno z naskokom najbolje plačani filmski igralec v Hollywoodu. Sledi mu Dwayne Johnson, peterico pa zaključujejo Will Smith, Denzel Washinton in Leonardo DiCaprio. Najbolje plačane ženske so Jennifer Lawrence, Julia Roberts in Sandra Bullock.

Netflix razmetava z denarjem

Variety je v zadnjem poročilu razkril največje zaslužkarje letošnjega leta v filmski industriji. Kot najbolj radodaren delodajalec dominira Netflix, ki na novo definira trg kompenzacij v filmski industriji.

Z naskokom največji zaslužkar je Daniel Craig, ki je ob podpisu pogodbe z Netflixom za vsaj dve nadaljevanji filmov Nož v hrbet prejel neverjetnih 100 milijonov dolarjev. Prednost je tudi to, da Netflix plačuje igralce v naprej, saj se večina filmov ne predvaja v kinu in posledično kompenzacije igralcev niso odvisne od dobičkonosnosti filma.

Na drugo mesto je Variety uvrstil Dwayna Johnsona, ki bo za vlogo v Amazonovem filmu Red One prejel najmanj 30 milijonov dolarjev, a se po izidu filma v kinodvoranah pričakuje, da bo številka bližje 50 milijonom. Tik za njim je Will Smith, ki bo za uprizoritev Richarda Williamsa, strogega očeta legendarnih teniških igralk Serene in Venus Williams, prejel kar 40 milijonov dolarjev. Smith več kot očitno lovi prvega oskarja, ki se mu vztrajno izmika. Napovednik je obetaven, poglejte si ga TUKAJ.

Denzel Washington je svoje delo v povprečnem filmu The Little Things opravil dobro, plačan pa je bil odlično. V žep je pospravil kar 40 milijonov dolarjev. Film, kljub zvezdniški zasedbi, ni bil pretirano uspešen. Še najbolj je izstopal Jared Leto, ki je prejel nominacijo za zlati globus. Ogled je možen na HBO Max.

Leonardo DiCaprio zaključuje peterico, saj bo za vlogo v Netflixovem filmu Don’t Look Up prejel kar 30 milijonov dolarjev. Njegova soigralka v filmu, Jennifer Lawrence mu je tik za petami, saj bo pospravila še vedno vrtoglavih 25 milijonov dolarjev. Vmes se je vrinil Mark Wahlberg, ki je od Netflixa prav tako prejel neverjetnih 30 milijonov za povprečen film Spenser Confidential. Na Netflixu ga lahko pogledate sami in ocenite ali je Walhbergova predstava vredna tega denarja.

Deseterico zaključujejo Julia Roberts, ki bo prejela 25 milijonov za vlogo v filmu Leave the World Behind, Sandra Bullock, ki bo pospravila 20 milijonov za predstavo v filmu The Los City of D, in Ryan Gosling z 20 milijoni za film The Grey Man.

Kompenzacija ni garancija za uspeh

Kot vidimo iz filmov, ki so že izšli, visoka kompenzacija ni nujno zagotovilo za uspeh filma. Prej se zdi, da je ravno obratno. Igralci so navadno najboljši, tako kot filmi, ko so premišljeni in skrbno izbrani. Za to ni nujno preplačati že tako ali tako bogatih filmskih zvezd. Metanje denarja v njihovo malho je mogoče dobro za znamko, ne pa nujno za kariero igralcev. Četudi se težko poistovetimo, si predstavljamo, da je verjetno težko zavrniti nekajmilijonsko vlogo po tem, ko si že dosegel vse. Zdi se, da besede Gordona Gekka iz filma Wall Street za Hollywood držijo še danes: »Pohlep je dober.«.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih