Christian Bale in Netflix v novi triler grozljivki

Netflix je po poročanju Deadlina zakupil pravice za film The Pale Blue Eye. Christian Bale se do tega trenutka ni povezal z Netflixom in bo to zanj prvo večje sodelovanje z njimi. Za naslov je Netflix odštel kar 55 milijonov dolarjev in postavil rekordno vsoto za zakup pravic filma na European Film Marketu. S tem so postavili dodatna pričakovanja, saj gre za najdražji filmski projekt, ki bo kmalu začel s produkcijo in snemanjem.

Film bo sledil številnim umorom, ki so se zgodili leta 1830 na zahodni ameriški vojaški akademiji. Bale bo v glavni vlogi izkušenega detektiva, ki omenjene umore preiskuje. Pomagal mu bo mlajši kadet, ki mu pomaga pri preiskovanju in se kasneje razvije v svetovno znanega pisca Edgar Allan Poe (trenutno še ni informacije kdo bo v vlogi Poeja).

Stara poznana kombinacija

Režiser filma bo Scott Cooper. Ta se bo ponovno združil z Baleom po relativno uspešnem vesternu iz leta 2017 z naslovom Hostiles. Prav tako je dvojček sodeloval na detektivski drami Out of the Furnace  leta 2013. Louis Bayardov roman nosi isto ime kot film, ki ga je Cooper prilagodil in spisal v filmski scenarij.

Zadetek v polno Netflixa

Bale je pred kratkim končal dva projekta: Neimenovan film z David O’Russellom in Thor: Love and Thunder. Ta projekta sta oba trenutno v postopku produkcije. Zadnji film, v katerem smo spremljali Balea in za katerega bi v težki konkurenci skoraj prejel nominacijo za oskarja, je bil Ford v Ferrari (2019). Ne gre pozabiti tudi na Vice (2018), kjer je s svojo neverjetno preobrazbo v Dick Cheneya ponovno presenetil javnost.

Film bo pričel snemanje jeseni in komaj čakamo, da vidimo kaj nam lahko Netflix postreže v tem letu glede na trenutno primanjkovanje kvalitetnih filmov. Na področju večjih projektov so zraven The Pale Blue Eyea zakupili pravice tudi za dramo 2. svetovne vojne s Colin Firthom in akcijskega trilerja Liam Neesona.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih