Batmanovi »novi« stari zlikovci

Ponoven zagon filmov o super junaku Batmanu,  lahko pričakujemo v letu 2021. Nosil bo enostaven naslov: Batman; in po dosedanjih slikah in govoricah izgleda fenomenalno.


Po kar nekaj spodletelih poskusih se zdi, da je produkcijska hiša DC Comics končno našla recept za filmsko identiteto svojih super junakov. Čeprav so njihovi filmi bili vedno temačni in zato dobro sprejeti, so s poraznima Justice Legue in Suicide Squad poskusili ubrati nekoliko drugačen format – eksploziven in akcijski, bolj podoben Marvelovim Avengerjem.

Znova v temačnost

Zastavljene »nove« smernice se niso obrestovale in poskusili so znova. Najprej s izvornim filmom Batmanovega večnega tekmeca Joker. Film je takoj dobil status kultnega filma in takoj postal velika komercialna uspešnica.

Film je poskusil mnoge nove koncepte, hkrati pa je ostal zvest izvornemu konceptu DC Comicsa po katerem se lahko spomnimo kultnih filmov Batmana (Batman, Dark knight, Dark knight rises). In očitno novi Batman sledi enakemu receptu: Temačnost.

Čeprav smo vam že razkrili novo podobo Batmana, pa smo našli tudi nove novice o njegovih »novih« nasprotnikih. Tokrat se mu bodo v mestu kriminala zagotovo (potrjeno) zoperstavili Pingvin (Collin Farrell), Catwoman (Zoe Kravitz) in Riddler (Paul Dano).

V čevlje velikih predhodnikov

Prav tako pa naj bi nov Batmanov zlikovec znova bil Joker. Več o tem še ni znano, vendar nas zdaj zelo zanima, kako bodo lahko ustvarili svet, ki se bo skladal s samostojnim filmom Jokerja. Tam smo namreč videli odraslega Jokerja in mladega »Batmana«. Torej ali bo šlo za kakšno povezavo ali bo ponovni zagon popolnoma neodvisen bomo videli, vendar ob ponovnih zagonih in super junakih tako ali tako navajani tisočerih novih izvirnih zgodb in novih dejstev.

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih