Amazonova serija Tomb Raider dobiva režiserko

Lara Croft je ikona videoiger – ena najslavnejših in najpomembnejših protagonistk, ki jih je ustvarila ta videoigra. Njena slava traja že od leta 1996, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj bomo dobili tudi izvedenko v obliki filma ali serije. Ustvarjalci so ta preskok naredili že leta 2001, ko je Angelina Jolie s svojo izzivalno pojavo v vlogi Lare Croft šokirala občinstvo. Njena vloga je postala ikonična in dosegla je tudi nadaljevanje, vendar žal sodelovanje ni trajalo dolgo. Leta 2018 je Alicia Vikander poskusila v drugo, vendar manj uspešno.

Film je bil sicer precej “ok”, vendar žal ni dosegel kakršnega koli komercialnega uspeha, zato so ustvarjalci hitro opustili idejo o nadaljevanju. Vendar pa so vsi vedeli, da je franšiza Tomb Raider zlata jama, zato je pravice odkupil Amazon, ki bo v prihodnje ustvaril televizijsko serijo.

To je torej še en izdelek v seriji, ki so v zadnjem času nastali po videoigrah. Zaenkrat žal še ni znanih kaj drugega, vendar je znano, da pisanje scenarija in režijo prevzema priznana Phoebe Waller-Bridge. Ta se je že uveljavila v ustvarjanju serij, saj je odgovorna za številne uspešne serije, kot so Killing Eve, Run in predvsem Fleabag.

Novica je vsekakor razveselila oboževalce videoiger, še posebej zdaj, ko je The Last of Us postavil visoke standarde za serije, ki so nastale po videoigrah. Povprečje tako ni več dovolj, zadovoljni bomo samo še z dobro premišljenimi deli, ki bodo legendarnim likom v ponos in ne v sramoto. Prvi pokazatelj tega bo izbor igralke, o katerem naj bi že kmalu izvedeli kaj novega.

Viri slik: CheatSheet

Poiščite nas na družbenih omrežjih