9 stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma John Wick 4

John Wick je nazaj. Že četrti del priljubljene akcijske franšize si boste imeli od tega tedna naprej možnost ogledati v kinematografih po vsem svetu, tudi pri nas. Ponovno se je združila preverjena ekipa ustvarjalcev, na čelu katere sta Keanu Reeves in Chad Stahelski. Pomp pred četrtim filmom je velik, kot še nikoli do zdaj, in pričakujemo akcijski spektakel, ki mu bo težko parirati. Kinodvorane po Sloveniji so na dan premiere že večinoma razprodane. Imate svojo vstopnico?

John Wick v svetu filma zaradi svojih vratolomnih podvigov uživa prav poseben status. V zadnjih letih je postal sinonim za vrhunsko akcijo in vsak film v franšizi je bil kvaliteten ter kritično dobro sprejet. Končno smo dočakali četrtega, za katerega ustvarjalci še dodatno dvigujejo pričakovanja.

Poglejmo devet stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom filma John Wick 4.

1. John Wick bo poskušal premagati Veliki svet

Zgodba četrtega filma bo neposredno nadaljevanje tretjega. John Wick je na begu in poskuša ubežati številnim plačancem, ki si želijo njegove glave. Hkrati si je zadal nalogo, da razkrinka t.i. Veliki svet, ki ga je izdal in pustil umreti. Preden se lahko začne ukvarjati s svojo misijo mu na poti stoji novi zlikovec Marquis Vincent de Gramont.

2. Prihaja zlobni Bill Skarsgård

V glavnega zlikovca po imenu Marquis Vincent de Gramont se bo tokrat prelevil Bill Skarsgård. Slednji je vplivni član Velikega sveta, ki se počuti ogroženega in je pripravljen na boj za življenje ali smrt. Igralca zagotovo najbolj poznate po vlogi strašljivega klovna Pennywise v uspešnici Tisto.

3. Za kamero znova Chad Stahelski

Chad Stahelski

Chad Stahelski je prav zaradi franšize John Wick danes uveljavljeno filmsko ime, sploh v svetu akcije. Še četrtič se vrača v vlogi režiserja in tudi tokrat pričakujemo vrhunsko koreografijo akcijskih sekvenc in še bolj nore pretepaške in morilske vložke. John Wick bo imel na razpolago tudi nekatere povsem nove pripomočke za boj.

4. Bondovsko popotovanje

John Wick Pariz

John Wick bo tokrat v stilu Jamesa Bonda na poti do svojega cilja prepotoval pol sveta. Snemanje je med drugim potekalo v Parizu, Berlinu, Osaki in New Yorku. Vse povsod so poskušali maksimalno izkoristiti scenografijo mest, kar bi naj bilo vidno v fotografiji slike, ki je izredna. Ustvarjalci so s snemanjem zaključili že konec leta 2021 in zdaj bomo videli končni izdelek.

5. Številne akcijske sekvence

John Wick fight

Po spletu kroži govorica, da naj bi četrti film vseboval kar 14 akcijskih sekvenc. Prav vrhunska koreografija dvobojev, pretepov oz. same akcije loči John Wick filme od »navadnih« akcijskih filmov. Vse je namreč dodelano do perfekcije, od udarcev in posledic, do strelov in polnjenja pištole. Nič drugega ne pričakujemo tudi tokrat.

6. Najdaljši film franšize do zdaj

John Wick 4 naslovna

John Wick 4 je z naskokom najdaljši film franšize do zdaj. Prvi film je dolg 1 uro in 41 minut. Drugi je prebil mejo 120 minut in jo prekoračil za pičli dve minuti. John Wick 3: Parabellum se je ustavil pri 2 urah in 10 minutah. Četrti film je dolg kar slabe tri ure, in sicer 2 uri in 49 minut. Pred ogledom vam priporočamo vam obisk toalete, nakup velikih kokic in pijače, ki bo zdržala slabe tri ure.

7. Konec zgodbe?

John Wick action

Peti film še ni potrjen in veliko bo odvisno od uspeha četrtega. Stahelski je dejal, da bo to za nekaj časa to in snemanja petega filma ne pričakuje prav kmalu, Keanu Reeves pa je po koncu produkcije članom ekipe že razdelil spominke z vgraviranim sporočilom »Ekipa John Wick 5«, zato je vprašanje komu verjeti. Napovedi kinematografov so zelo optimistične in pričakovati je, da bo John Wick 4 zelo dobičkonosen. V kolikor se ta predvidevanja realizirajo, se novo nadaljevanje zdi neizogibno, kljub dvoumnemu zaključku.

8. Prihaja spin-off Ballerina

ana de armas bond

Potrjen  je že prvi spin-off franšize z naslovom Ballerina. V glavni vlogi balerine-morilke po imenu Rooney Brown bo Ana de Armas. Slednja bo zamenjala Unity Phelan, ki je lik upodobila v tretjem filmu. Ana de Armas se je že dokazala v zadnjem James Bond filmu Ni čas za smrt, vmes je bila nominirana za oskarja, zdaj pa bo znova bolj pretepaško razpoložena. V filmu bi se naj pojavil tudi John Wick.

9. Lance Reddick tragično preminul pred svetovno premiero

Charon

Lance Reddick je v teh dneh potoval po svetu in aktivno promoviral četrti film, v katerem ima tudi sam stransko vlogo. Prejšnji teden je prav vse šokirala vest, da je 60-letni igralec umrl. Najbolj ga poznate po vlogi policijskega načelnika v HBO seriji The Wire, tudi v franšizi John Wick pa je pustil neizbrisen pečat kot zaveznik glavnega junaka po imenu Charon. Umrl je naravne smrti.

Film John Wick 4 v kino ta teden. Pojdite in si ga oglejte!

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih