8 stvari, ki jih morate vedeti pred tretjo sezono serije The Mandalorian

The Mandalorian je ena najbolj priljubljenih TV serij zadnjih nekaj let. Skok v svet Vojne zvezd bi ustvarjalci verjetno težko izpeljali bolje. Če so filmi v zadnjih letih razočarali, so zato toliko boljše serije. Serija The Mandalorian je imela po prvih dveh sezonah daljši premor. Zdaj se vrača s tretjo sezono. Za vas smo izpostavili najbolj pomembne stvari, ki jih morate vedeti pred ogledom prve epizode nove sezone.

Star Wars oz. Vojna zvezd je zagotovo ena najbolj uspešnih in priljubljenih franšiz v zgodovini filma. V zadnjih letih so se nekoliko bolj resno lotili aktivnosti na TV in že prva serija nove ere je bila zadetek v polno. The Mandalorian je konec leta 2019 povzročil delirij med gledalci, ki so bili po številnih slabih filmih željni nečesa kvalitetnega. Vse od konca leta 2020, ko se je zaključila druga sezona, smo čakali nove epizode in slaba tri leta kasneje smo jih končno dočakali.

Vmes smo dobili nekaj manj uspešnih serij iz sveta Vojne zvezd, kot sta Obi-Wan Kenobi in The Book of Boba Fett. Sploh slednja je v kontekstu Mandaloriana zelo pomembna. Izredno pozitivno je presenetil Andor. Zdaj se vračamo nazaj k zgodbi Mandaloriana.

Poglejmo osem stvari, ki jih morate vedeti pred tretjo sezono serije The Mandalorian:

1. Nove epizode vsako sredo na Disney+

Tretja sezona bo zajemala 10 epizod, ki bodo na voljo na platformi Disney+. Slednjo imamo zdaj tudi v Sloveniji. Nove epizode bodo na voljo vsako sredo. Uspeli so pridobiti številna eminentna režiserska imena, med drugim tudi Rachel Morrison in Leeja Isaaca Chunga. Zgodbo je spisal Jon Favreau, tako da smo lahko prepričani v visoko kvaliteto nove sezone.

2. Mando in Grogu sta spet združena

Ne, oči vas ne varajo. Res je, da se je druga sezona zaključila z razhodom Mandoja in Groguja, a vmes se je zgodilo marsikaj. Med drugim tudi serija The Book of Boba Fett, kjer sta glavnemu liku tri epizode čisto prevzela prav Din Djarin in Grogu. Mando je Groguja poiskal in slednji se je odločil zapustiti jedije ter spremljati Mandoja na njegovi poti. Tako se tretja sezona začne neposredno po tem ponovnem snidenju.

3. Iskanje odrešitve na Mandaloru

Mandalore

Ena ključnih zapovedi vsakega Mandaloriana je, da ne sme nikoli in pod nobenim pogojem odstraniti čelade. V kolikor se to zgodi, je izgnan iz »plemena« in mora svojo odrešitev poiskati na otoku Mandalore. Slednjega je Imperij popolnoma uničil in od njega naj ne bi ostalo prav dosti. Mando v tretji sezoni potuje prav tja, kjer bo moral najti živo vodo tega planeta, ki ga bo oprala »greha«.

4. Mando ima novo vesoljsko plovilo

Se še spomnite plovila Razor Crest, prejšnjega prevoznega sredstva Dina Djarina? No, ta več ni v uporabi in Mando je v peti epizodi The Book of Boba Fett skupaj s pomočjo Peli Motto na Tattooinu popravil in na novo uredil novo prevozno sredstvo. Imena zaenkrat ne poznamo, a po napovedniku sodeč bosta z Grogujem v tem plovilu preživela precej časa.

5. Darksaber v lasti Mandoja

Darksaber

Darksaber velja za eno najbolj mogočnih orožij v svetu Vojne zvezd, zato ni nepomembno, da je zdaj v rokah Mandoja. Legenda govori, da bo tisti Mandalorian, ki ima v posesti Darksaber, združil celotno plemene Mandalorianov. Če bi Darksaber prišel v neprave roke, bi pomenil konec njihovega plemena. Darksaber je možno v posest v popolnosti pridobiti samo in zgolj tako, da v boju premagaš takratnega lastnika. Za to si je v drugi sezoni intenzivno prizadevala Bo-Katan Kryze, a je na koncu Moffa Gideona razorožil prav Mando, ki niti ni razumel pomena tega dogodka. Želel je zgolj rešiti majhnega zelenega prijatelja.

6. Moff Gideon je (zaenkrat) v priporu

Moff Gideon

Moff Gideon je bil na koncu druge sezone uspešno premagan s strani Mandoja in ekipe. Straha mu je v kosti nagnal tudi Luke Skywalker in Moff bi naj bil v priporu Nove Republike. Po besedah Giancarla Esposita, ki igra Gideona, bo slednji tudi v tretji sezoni eden ključnih likov in ga bomo še veliko videvali. Zapori Nove Republike očitno niso tako trdni.

7. Vračajo se pomembni stranski liki

Tudi v tretji sezoni bomo zagotovo videli številne pomembne stranske like. Greef Karga, Peli Motto, Ahsoka Tano, Boba Fett, Fennec Shand in Bo-Katan bodo ključni pri razvoju zgodbe. Sploh zadnja bi znala z Mandojem priti v konflikt zaradi prej omenjenega Darksaberja. Tukaj je potrebno biti pozoren na razplet tega neposrečenega konflikta.

8. Kako močan je Grogu?

Grogu

Grogu je bil na jedi urjenju pri Luku Skywalkerju. Kljub temu, da tega urjenja ni dokončal, je vsekakor uspel povečati svojo moč. Lep dokaz smo videli v zadnji epizodi serije The Book of Boba Fett, kjer prikupni Grogu reši življenje Mandoju. Če je na začetku serije po uporabi sile omedlel, je zdaj bistveno bolj spreten pri njeni uporabi, hkrati pa tudi sam bolj močan, da ga vsakršna uporaba sile ne izčrpa do onemoglosti.

Želimo vam prijeten ogled nove sezone.

Poiščite nas na družbenih omrežjih