8 najboljših serij iz področja Balkana na VOYO

Balkanska filmska produkcija je v svoji pestri preteklosti zaznamovala filmsko zgodovino z izjemnimi izdelki. Z odličnim občutkom za zanimive zgodbe, atraktivne like, scenografijo, glasbo in predstavitvijo časa in okolja, so filmske uspešnice takoj postale brezčasne. Vendar pa kvalitetni izdelki niso zgolj stare klasike, temveč lahko isti naziv brez kakršnegakoli premisleka damo tudi nekaterim modernim serijam, ki jih je moč zaslediti na platformah za pretočne vsebine. Izredno zanimiv nabor smo našli na platformi VOYO, zato smo za vas analizirali ponudbo in izbrali tiste, katerih zagotovo ne gre spregledati.

Ko pomislimo na balkansko filmsko produkcijo, se zagotovo spomnimo večnih klasik kot so Kdo tu poje, Črna mačka, beli mačkon, Maratonci tečejo častni krog, Karavla, Lepe vasi lepo gorijo in številne druge, ki se lahko postavijo ob bok največjim izdelkom v zgodovini filma. Vsi omenjeni odlični filmi so uspešno tlakovali pot moderni produkciji. Razmere v preteklosti so tematike sicer malce spremenile, vendar so v osnovi še vedno, kljub spremembam in modernizaciji, ohranile svojo nesporno kvaliteto, kritičnost in duh, katerega obožuje tako kritična kot tudi komercialna javnost.

Za vas smo ustvarili seznam balkanskih serij, katerih enostavno ne gre spregledati. Preverili smo ponudbo in na VOYO našli zajeten kup naslovov priznanih serij, kateri zaradi svoje izjemne kvalitete nizajo uspehe tako doma kot v tujini. Tematike so različne, zanimive in atraktivne, povrh vsega pa še zelo enostavno dostopne. Vse kar potrebujete za ogled je internetna povezava, katerakoli mobilno napravo, ki lahko dostopa do interneta, ter dostop do platforme za pretočne vsebine VOYO. Ta ponuja več kot 15.000 ur zanimive vsebine, znižan neomejen paket za mlade A1 Vajb, pa vsem mladim ponuja 6 mesečno brezplačno naročnino in izjemno možnost, da z izbranim prijateljem vse naslednje mesece naročnino plačujeta 30% ceneje. Več o njihovi ponudbi lahko preberete tukaj.

Na podlagi analize smo ustvarili seznam za katerega zagotavljamo, da vsebuje izredno kvalitetno vsebino in vas bo z njo absolutno prevzel. Tokrat prednjačijo serije, nalašč pa jih nismo razvrščali v lestvico, saj so si vsi naslovi med seboj izredno različni in edinstveni.

Najboljše serije iz področja Balkana na VOYO so torej:

1. Sence nad Balkanom/ Senke nad Balkanom

Sence nad Balkanom je eden največjih ponosov balkanske produkcije. S svojo zanimivo, zapleteno in skrbno premišljeno zgodbo, vrhunsko dodelanimi in odigranimi liki, enkratno predstavljenim svetom, podkrepljenim s številnimi zgodovinskimi dejstvi, ter zanimivim in pestrim dogajanjem, je serija doživela izjemne kritične uspehe, ki so bili nagrajeni z milijoni ogledov. Brez vsakršnih dvomov se serija lahko postavi ob bok največjih, še posebej všeč pa bo vsem navdušencem serije Peaky Blinders in Gangs of London. Podobnosti med serijami nikakor ne manjka, največja pa je zagotovo ta, da gre za izjemno kvalitetne in dobre izdelke.

2. Morilci mojega očeta/ Ubice mog oca

Morilci mojega očeta je zapletena kriminalna serija, polna zanimivih zasukov in pestrih preobratov. Njena večplastna zgodba vas bo zagotovo prevzela že s prvim delom, saj vas bo ponesla v sam vrh kriminalnega dogajanja, kjer pa seveda nič ni tako, kot se sprva zdi. Gola naključja niso zgolj naključja, slučajni umor pa hitro preraste v kriminalni primer ogromnih razsežnosti. Serija ponuja izredno kvalitetno zgodbo, ki pa je za nameček podkrepljena še z vrhunsko igro, odličnimi liki in situacijami, ki jih ne boste kar tako izbrisali iz spomina.

3. Južni veter/ Južni vetar

Ko skupina mladih fantov, željnih uspeha, zabrede v kriminalne vode, je vsem takoj jasno, da jih/nas čaka noro potovanje. Na poti do uspeha se zdi, da so totalno nepremagljivi, vse pa se spremeni v trenutku, ko se zamerijo narkomanskemu klanu. Norih zasukov ne manjka, pestri druščini zanimivih likov pa so na poti preživetja postavljeni številni življenjski izzivi, ki na gledalcu puščajo močan čustven pečat. Končni rezultat je tako izjemen kritičen uspeh, ki je kljub svoji prvi sezoni bil takoj nagrajen z odličnim komercialnim odzivom. In če to še vedno ni dovolj, je zgovorna tudi ocena na portalu Imdb. Ta šteje šteje kar 8.1.

4. Družina/ Porodica

Kontroverzna miniserija Družina vas bo ponesla v zgodovino in vam bo iz malce drugačnega vidika predstavila zadnjih 72 ur nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića. Zgodba je kontroverzna že sama po sebi, še sploh pa je dvignila ogromno prahu zaradi tega, ker je bila serija lansirana natanko 21 let po tem, ko so bivšega predsednika prvič pripeljali pred Haaško sodišče. Rezultat je tako absolutno vreden ogleda, saj vam bo predstavil nekoliko drugačno perspektivo zgodbe, ki še danes buri duhove in vsaj nekoliko odgovarja na večna vprašanja, ki bodo verjetno za vedno ostala skrita pred očmi javnosti.

5. Področje brez signala/ Područje bez signala

Področje brez signala je večkrat nagrajena hrvaška serija posneta po kritično in komercialno uspešnem romanu Roberta Perišića. Govori zgodbo dveh Zagrebčanov, ki sta obudila staro in zapuščeno tovarno v pozabljenem mestecu, v njej pa sta za skrivnostnega naročnika proizvedla turbino, kakršne že dolga leta ni več. Misterioznih zasukov tako zagotovo ne manjka, pestrega dogajanja pa je toliko, da vsi gledalci že nestrpno pričakujemo nadaljevanje, katerega upamo, da dobimo zelo kmalu.

Dostopajte do VOYO brezplačno s paketom A1 Vajb. Poleg neverjetne ponudbe boste ob ugodni ceni lahko uporabljali tudi druge eksluzivne ugodnosti, ki jih lahko preverite tukaj.

6. 12 stvari/ 12 reci

12 stvari je še ena od vrhunskih kriminalnih serij Balkana, ki kar prekipeva od svoje kvalitete. Za razliko od ostalih predstavnikov, 12 stvari sledi malce drugačnemu konceptu, glavni junak pa je tokrat za razliko od policajev in inšpektorjev pravnik. Na vsak način si želi velikega kariernega preboja in zmage izjemno težkega primera. Njegova dejanja bodo zato večkrat vprašljiva, preobrati, ki sledijo dejanjem pa bodo dih jemajoči. Prav zato se serija brez kakršnih koli dvomov z lahkoto umesti na lestvico najboljših serij Balkana.

7. Blok 27

Vsem ljubiteljem grozljivk je Blok 27 naravnost pisan na kožo. S svojo temačno zgodbo in srhljivim dogajanjem bo serija poskrbela, da se vam bo ob številnih grozljivih trenutkih vsaj malce malce zatresla roka in se boste skrili pod odejo ali pa v naročje vašega partnerja. Sledi namreč strašni poti nenavadnih izginotij otrok in je nastala po navdihu serije Stranger Things. Podobnosti sicer ne manjka, zato bo zagotovo všeč vsem navdušencem omenjene serije ter vsem navdušencem grozljivk, ki pričakujejo strašno in srhljivo vsebino.

8. Andrija in Andjelka/ Andrija in Anđelka

Pristen balkanski humor je težko opisati, še težje pa ga je udejanjiti na tako pristen način, kot to stori humoristična serija Andrija in Andjelka. Serija sledi partnerjema, ki že dlje časa živita skupaj in z nami delita svoje vsakdanje “podvige”. Z njima se boste zagotovo nasmejali do solz, saj boste lahko v neumnih in pretiranih življenjskih situacijah pogostokrat videli sebe ali pa svoje bližnje. Serija je tako odlična sprostitev, ki je še boljša ob ogledu v dvoje.

Pester nabor izjemnih balkanskih serij s svojo kvaliteto vedno znova dokazuje, da se lahko kosa z najboljšimi predstavniki tega žanra na svetu. Na srečo ti dragulji ne ostajajo skriti, saj so dostopni na različnih platformah, kot je na primer VOYO, kateri je še dostopnejši v paketu A1 Vajb.

Naročnik oglasa je A1 Slovenija

Sorodni članki

Poiščite nas na družbenih omrežjih